AutoRai

Opel Astra TwinTop ondergaat alle seizoenen in Cape to Cape rally

(4/24/2007)
Vanaf 17 mei bindt de Opel Astra TwinTop de strijd aan met de elementen om het huidige âCape to Cape rallyâ-record te verbreken. Een barre tocht vanaf het noordelijkste puntje in Europa, de Noordkaap, tot aan het zuidelijkste puntje, Punta Tarifa. Een tocht van barre kou tot flinke hitte. Een perfecte tocht voor de Astra TwinTop, de coupé-cabrio voor alle seizoenen.

De Opel Astra TwinTop heeft alles in huis om de rally tot een goed einde te brengen: een krachtige, zuinige en betrouwbare 1.9 CDTi-motor met 150 pk en 320 Nm trekkracht, het comfort van een coupé en het avontuurlijke van een cabriolet. Als bemanning heeft Opel twee bijzonder gemotiveerde en ervaren coureurs: Paul Erhardt en Toine Berbers.

Paul Erhardt (39) en Toine Berbers (35) zijn beide autoliefhebbers in hart en nieren. Voor hen is deze fantastische uitdaging een droom die werkelijkheid is geworden. âAls gewone sterveling is zoân wedstrijd niet te doen. We vinden het fantastisch dat we deze mogelijkheid van AutoWeek en Opel hebben gekregen.â Het team won de deelname via een prijsvraag in Autoweek en kreeg van Opel de beschikking over de Astra TwinTop. De verrichtingen van het team zijn dan ook te volgen via www.autoweek.nl en www.opel.nl.

Natuurlijk zien Erhardt en Berbers het belang van passend vervoer in. âWe hebben heel veel vertrouwen in de Opel Astra TwinTop. Het is een zeer betrouwbare en verbruiksvriendelijke auto en dat is belangrijk tijdens zoân tocht. Ook is het dak erg handig, want op de Noordkaap kan er in mei nog sneeuw liggen en liggen de temperaturen nog onder het vriespunt. Dan is een stalen dak wel erg prettig. Bovendien is een stalen dak erg comfortabel en dat is heel belangrijk als je duizenden kilometers in een paar dagen gaat afleggenâ, zegt Erhardt.

Het duo heeft zichzelf als doel gesteld met de Opel Astra TwinTop de strijd aan te gaan met meerdere teams en het wereldrecord âvan Kaap tot Kaapâ te verbeteren. Daarvoor moeten zij tijdens het wedstrijdgedeelte van de rally 5.800 kilometer binnen 55,41 uur afleggen, volgens de geldende maximumsnelheden. âDe tijd staat erg scherpâ, aldus Erhardt. âMaar we zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De wedstrijd is wat ons betreft al begonnen.â