AutoRai

Productie drie Chevrolet-modellen in Kazakstan

(4/24/2007)
De eerste Chevrolets die zijn geassembleerd door General Motorsâ partner Azia Avto, in Ust-Kamenogorsk, staan sinds vandaag in de spotlights in de Kazakstaanse hoofdstad Astana. De Chevrolet Captiva SUV, de Epica sedan en de compacte middenklassers Nubira en Lacetti worden geassembleerd vanuit kits die worden geleverd door de Zuid Koreaanse fabrieken van General Motors (GM DAT).

De assemblage van 1.500 autoâs dit jaar en meer dan 3.000 eenheden in 2008 biedt Chevrolet een sterke positie in een markt met een belangrijk groeipotentieel. Kazakstan, met een bevolking van 18 miljoen mensen, realiseerde in 2006 voor het eerst een jaarlijkse verkoop boven de 60.000 autoâs. Gebaseerd op de voortdurende economische groei zal dit aantal de komende vijf jaar naar verwachting toenemen tot 250.000 eenheden. De autoâs die in Ust-Kamenogorsk worden geproduceerd zijn uitsluitend voor de Kazakstaanse markt bedoeld.

âKazakstan heeft een veelbelovende toekomst en wij zijn verheugd om in dit land met een betrouwbare en gerenommeerde productiepartner te kunnen samenwerken,â verklaart Chris J. Lacey, Executive Director GM Central & Eastern Europe. âEr zijn tal van mogelijkheden om de activiteiten en het productaanbod van General Motors in Kazakstan uit te breiden. En dankzij ons alsmaar groeiende dealernetwerk zijn we in staat nog meer potentiële klanten te bereiken.â

âWij zijn bijzonder trots op het feit dat we één van âs werelds topdrie merken in ons land kunnen introduceren,â aldus Yerzhan Mandiyev, President van Azia Avto. âDe betrouwbaarheid, het aantrekkelijke design en het sterke merkimago van Chevrolet zijn precies datgene waar een groot aantal Kazakstaanse kopers van nieuwe autoâs naar op zoek is.â

De afgelopen jaren is Chevrolet vooral succesvol geweest in de snel groeiende markten in Europa. Waar de verkoopgroei van de onderneming in het eerste kwartaal van 2007 een aanzienlijke toename van 33 procent in heel Europa noteerde, steeg het verkoopvolume in Roemenië met 128 procent. In Rusland bedroeg de verkooptoename 109 procent gedurende de eerste drie maanden van 2007 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met een verkoopstijging van 90 procent droeg bovendien ook Bulgarije voor een belangrijk deel bij aan het succes van Chevrolet in de regio.