Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Bouw parkeergarage (24-04-2007)

De plannen van het ziekenhuis om op eigen terrein een parkeergarage te realiseren, beginnen steeds vastere vormen aan te nemen. Binnenkort wordt namelijk de bouwvergunning hiervoor aangevraagd. Ook zal op korte termijn de aanbesteding starten.

Het is de bedoeling om in eerste instantie een parkeergarage te bouwen welke plaats biedt aan 600 autoâs en 200 fietsen. Op langere termijn kan er een gebouw met zorggerelateerde faciliteiten voor gebouwd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de garage op een later moment uit te breiden met nog eens 200 parkeerplaatsen.

Planning

Afhankelijk van het verloop van een aantal procedures wordt medio dit jaar gestart met de bouwactiviteiten. De planning is dat de parkeergarage in de loop van 2008 operationeel zal zijn.

Bereikbaarheid

Aangezien de garage op het ziekenhuisterrein wordt gerealiseerd, zal de bereikbaarheid en de parkeercapaciteit van het ziekenhuis gedurende de bouwactiviteiten verminderd zijn. Patiënten en bezoekers moeten op het eigen terrein en het Kruithuis-terrein kunnen parkeren. Dit betekent dat voor de medewerkers in de dagsituatie elders tijdelijke voorzieningen worden getroffen. Er wordt naar gestreefd de avond-, nacht- en weekenddiensten gebruik te laten maken van het ziekenhuisterrein. Nadere informatie volgt, wanneer hier meer duidelijkheid over is.
> Reageer

---