Politie Gelderland-Zuid

Aangiften na ruzie

Culemborg, 24-04-2007 o Zondagavond vond er een ruzie plaats tussen enkele jonge mannen op de Kapelhof en Boerenstraat in Culemborg. Daarbij zouden enkele mannen over en weer geslagen hebben. De politie onderzoekt de zaak, waarin door de mannen wederzijds aangifte is gedaan.

Die zondagavond werd door een jongeman, die zich in een groep feestvierende voetbalaanhangers bevond, een middenvinger opgestoken naar een passant. De passant reageerde hierop en vervolgens zou volgens een betrokkene over en weer geslagen zijn. Agenten probeerden de ruzie te kalmeren, wat niet lukte doordat andere groepsleden zich ermee bemoeiden. Hierop werd een gesprek tussen beide mannen op het bureau geregeld. De omstanders hielden zich op dat moment op voor het bureau, in afwachting van hun vriend. Dit trok wat bekijks, doordat de groep zeker vijftig personen betrof en zich rumoerig gedroeg.

Inmiddels is door beide mannen aangifte gedaan variërend van mishandeling tot bedreiging en openlijke geweldpleging door meerdere groepsleden. Door de recherche worden getuigen gehoord.

(01)