Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Eigenaar Entrepotgebouw moet binnen één week voorzieningen treffen

De eigenaar van het Entrepotgebouw is vandaag (18 april 2007) door de deelgemeente gesommeerd om binnen een week een aantal voorzieningen in het pand te treffen. Het gaat om het in orde maken van de sprinklerinstallatie op de begane grond en het verhelpen van de scheurvorming in de constructie in de kelder.

Beide zaken zijn tijdens een reguliere controle in het Entrepotgebouw aan het licht gekomen. Het overleg dat de gemeente en de brandweer hadden met de eigenaar heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord op woensdag 18 april 2007 besloten om handhavend op te treden door het opleggen van een dwangsom. Hiervan is onder andere een kopie gestuurd naar de Vereniging van Eigenaren van het Entrepotgebouw, die overigens al eerder op de hoogte was gebracht van de situatie.

Dwangsom
Als de eigenaar de genoemde voorzieningen niet binnen een week treft, dan wordt er een dwangsom verbeurd van 25.000 euro voor elke week dat hij in gebreke blijft, met een maximum van zes weken, overeenkomstig met 150.000 euro. De deelgemeente houdt de komende tijd nauwlettend in de gaten of de eigenaar de gebreken verhelpt. Doet hij dat niet binnen de gestelde termijn van zes weken, dan treedt de deelgemeente direct op.

Brandweer
De brandweer heeft verzekerd dat genoemde gebreken geen aanleiding geven om het pand te sluiten en dat voorlopig met de genoemde maatregelen kan worden volstaan. Desondanks heeft de deelgemeente gedacht er goed aan te doen u te informeren. Zodra de eigenaar de gebreken heeft verholpen of als hij dit nalaat en de deelgemeente tot actie overgaat, wordt u daarover geïnformeerd.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersbrief kunt u terecht bij de afdeling Juridische Zaken van de deelgemeente Feijenoord. De medewerkers van deze afdeling zijn te bereiken via de telefoonnummers (010) 291 60 26 en (010) 291 60 52.