Eerste Kamer der Staten Generaal

Eerste Kamer neemt Pachtwet aan en overig nieuws

dinsdag 24 april 2007

De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel

* Vaststelling en invoering titel 7.5 (Pacht) van het Burgerlijk Wetboek (30.448)
na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. De fractie van de SP stemde tegen.

De Kamer heeft de wetsvoorstellen

* Wijziging Wetboek van Strafvordering, wegnemen van enkele technische onvolkomenheden (30.961)

* Wijziging van enkele scheepvaartwetten in verband met de benaming van de inspectiefunctie binnen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (30.969)
zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.

De Kamer heeft de nieuwe lijst met Europese wetgevingsinitiatieven die voor de parlementaire subsidiariteits- en proportionaliteitstoets in aanmerking komen vastgesteld. (Deze lijst is opgenomen in de brief van 8 maart 2007 van de TCS aan de Vaste Commissie voor Europese Samenwerkingsorganisaties (EK 22.112, AN). De Vaste Commissie voor Europese Samenwerkingsorganisaties heeft bij brief van 12 april 2007 (EK 22.112, AO) de Kamer verzocht deze lijst vast te stellen. Voor méér informatie: dossier E060153 op www.europapoort.nl)

De heer Kox (SP) heeft zijn

* Gewijzigde Motie-Kox (SP) c.s. inzake garanties over de voortzetting van de bestaande Justitie-in-de-Buurt-bureaus met hantering door de Tweede Kamer voorgestelde dekking (EK 29.200 VI, D) ingetrokken.

De heer Hessing (LPF) heeft eveneens zijn

* Motie-Hessing (LPF) inzake het beperken van het aantal bestuurslagen tot drie, te weten rijk, middenbestuur en lokaal bestuur (30.300, B) ingetrokken.
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.