Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Amsterdam, 24 april 2007

BT onthult nieuwe organisatiestructuur

Nieuwe stap naar software gedreven 21ste eeuw dienstenbedrijf

BT kondigt een nieuwe organisatiestructuur aan om de transformatie naar een op netwerk gebaseerd IT-bedrijf te versnellen en software gedreven producten over breedband aan te bieden. BT bouwt hiermee verder aan het succes van de afgelopen vijf jaar en blijft vooruitstrevend en innovatief.

Ben Verwaayen, BT Chief Executive zegt: "Dit is de tweede fase in BT's transformatie. In de eerste fase verschoof BT's focus van lage kwaliteit internetverbindingen naar breedband. Deze volgende fase is even belangrijk. BT zal groeien van een 20ste eeuw hardwarebedrijf naar een door software gedreven 21ste eeuw dienstenbedrijf. In een door software gedreven wereld zijn diensten op elk moment over de hele wereld beschikbaar door het gebruik van BT's 21st Century Network. De veranderingen die we vandaag aankondigen zorgen voor nieuwe kwaliteitsstandaarden en verschuiven kracht en keuze naar de consument."

BT brengt medewerkers van de afdeling 'design', 'operations', 'IT' en 'networks' samen onder het gezag van Andy Green, die van Chief Executive BT Global Services, CEO Group Strategy and Operations wordt. Francois Barrault, voorheen President of BT International, wordt Chief Executive BT Global Services en onderdeel van de BT Board. Beide benoemingen effectueren per direct. Andy Green zal leiding geven aan twee nieuwe bedrijfsunits, 'BT Design' en 'BT Operate'. Ongeveer 20.000 BT-medewerkers maken vanuit andere delen van de organisatie deel uit van de twee nieuwe units.

Het gehele, Engelse persbericht vindt u op:
http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=0649f3ad-e5db-44ad-b58b-7883207575ea

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek

Ingezonden persbericht