Ingezonden persbericht


Persbericht April 2007

Hitachi Digital Media Group lanceert nieuwe ED-X15 LCD projector

Gebruiksgemak en veiligheid met de Hitachi ED-X15 LCD Netwerkprojector

Netwerkfunctionaliteit, extra gebruiksgemak en veiligheid toegevoegd aan leidende ED-X projectorcollectie

Brussel, 24 april 2007 - Hitachi Digital Media Group lanceert vandaag de nieuwe ED-X15 LCD projector die speciaal ontwikkeld werd voor de onderwijssector. Met de netwerkfunctionaliteit garandeert de ED-X15 een eenvoudige "altijd verbonden" functie, waarmee er een alarmsignaal wordt gegeven zodra de projector uit het netwerk wordt verwijderd. Deze nieuwe projector is eenvoudig in beheer en gebruik, en wordt net zoals alle Hitachi netwerkprojectoren geleverd met een selectie van handige softwaretools.

Deze nieuwe functionaliteit is een indrukwekkende toevoeging aan Hitachi's lijst van productinnovaties voor de ED-X projectorcollectie. Enkele andere functionaliteiten waarmee Hitachi projectoren worden uitgerust om het gebruik te vereenvoudigen zijn de: onmiddelijk-aan/uit functie, gebruik in whiteboard, blackboard en greenboard modi en de verschillende vooraf ingestelde inputresoluties. Twee verschillende afstandsbedieningen zorgen voor een eenvoudige installatie van het toestel en een probleemloos gebruik ervan. Een gemakkelijk toegankelijke lamp en filters zorgen voor gemakkelijk onderhoud van deze projector, wat onontbeerlijk is in de veeleisende klasomgeving.

Extra veiligheidsfeatures die in de ED-X15 werden geïnstalleerd zijn multi-level PIN code beveiliging, de koppelingsdetector vergrendelt de projector, de "mijn scherm" functie en de stalen veiligheidsbuis wanneer het toestel verplaatst wordt. De ED-X15 heeft ook andere handige kenmerken aan boord, zoals een laag geluidniveau en een hoog contrast in een kwaliteitsvol beeld.

"De toevoeging van de de ED-X15 aan onze collectie van projectoren is weer een voorbeeld van hoe Hitachi blijft innoveren om aan de noden van de markt tegemoet te komen. De kracht en de brede inzetbaarheid van de projector gecombineerd met de verschillende beveiligingsfuncties maken van de ED-X15 een projector die aan de behoeften in het onderwijs tegemoet komt," zegt Axel Kutschke, Senior Manager, Presentation Products bij Hitachi Digital Media Group.

Beschikbaarheid
De ED-X15 zal in Europa verkrijgbaar zijn vanaf april 2007 en zal in de Benelux door Aplusk gedistribueerd worden. Dealers gaan voor meer informatie naar Aplusk (www.aplusk.be of www.aplusk.nl). Eindgebruikers kunnen terecht bij de erkende dealers van Aplusk, die verspreid gevestigd zijn over de gehele Benelux.

Over Hitachi Digital Media Group
Hitachi Digital Media Group, een onderdeel van Hitachi Europe Ltd, is verantwoordelijk voor de pan-Europese verkoop en distributie van digitale schermen, camera's en projectieproducten van Hitachi. Met vijf belangrijke productdomeinen bevindt Hitachi Digital Media Group zich in de ideale positie om digitale oplossingen voor thuisgebruikers en bedrijven te leveren. De belangrijke productgroepen omvatten PLASMA- en LCD-televisieschermen, DVD & Hybride camcorders, Harddisk DVD-recorders, Home Cinema projectoren en een volledig aanbod LCD-video- en dataprojectoren voor de zakelijke markt. Over Aplusk
Aplusk is met twee vestigingen in de Benelux een erkend distributeur voor hoogwaardige audiovisuele producten en diensten en richt zich op de verkoop, onderverhuur en service aan erkende dealers. Aplusk biedt zijn dealers en daarmee de gehele audiovisuele markt topkwaliteit producten, een degelijk advies en uitstekende service en geeft daarmee de mogelijkheid aan de dealer zich te onderscheiden. Aplusk biedt alle exclusieve producten en diensten aan tegen zeer competitieve prijzen. Aplusk is distributeur van wereldwijd gerenommeerde merken, zoals Hitachi.

Voor meer informatie (