Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Politie zoekt bestuurder groene auto            |
De politie zoekt contact met een tot nu onbekende bestuurder van een groene auto, die op vrijdag (20/04) op het Stationsplein betrokken raakte bij een botsing met een 17-jarige fietsster uit Zutphen. De autobestuurder is na het ongeval doorgereden. Het meisje liep pijnklachten aan rug en pols op.

De aanrijding gebeurde omstreeks 08.30 uur ter hoogte van het zebrapad. Het meisje kwam uit de richting van de Stationsstraat en is, omdat er ook voetgangers overstaken, al fietsend het zebrapad overgestoken. Toen ze halverwege was, trok een wachtende auto, die uit de richting van de ING bank kwam, ineens op en reed haar aan, waardoor het meisje viel. Het meisje is vervolgens weer opgestaan en heeft haar fiets onder de auto weggehaald. De bestuurder is na het gebeuren niet uitgestapt maar doorgereden.

Op dit moment is alleen bekend dat de groene auto werd bestuurd door een al op leeftijd zijnde man. Naast hem een al op leeftijd zijnde vrouw. Beiden waren brildragend.

De politie zoekt contact met bestuurder, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Getuigen van het incident wordt eveneens verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Lochem - Hennepkwekerij ontmanteld                        |
De politie heeft maandag (23/04) in een woning aan de Bagijnestraat een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. In verband hiermee werd een 40-jarige inwoner uit Rijssen voor verhoor aangehouden.

Agenten namen naar aanleiding van een melding een kijkje in de woning. Daar troffen ze op de eerste verdieping en de zolder in drie verschillende ruimtes in totaal 700 hennepplanten en de nodige apparatuur aan. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De planten zijn vervolgens in beslag genomen en worden vernietigd. Een 40-jarige inwoner uit Rijssen werd voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Inzake de stroomvoorziening zal de maatschappij een naheffing opleggen. Einde berichten
---


---


---

---- --