Ingezonden persbericht


Pinnacle Systems introduceert nieuwe generatie videobewerkingssoftware: Pinnacle Studio 11

Nieuwe reeks gebruiksvriendelijke bewerkingssoftware voorzien van de nieuwste technologieën

Tewksbury, Mass., 24 april 2007 - Avid Technology Inc. (NASDAQ: AVID) kondigt vandaag aan dat haar consumentendivisie, Pinnacle Systems Inc., een nieuwe generatie Pinnacle Studio-reeks heeft gelanceerd. De Pinnacle Studio 11 familie, bestaande uit drie verschillende versies (Studio, Studio Plus en Studio Ultimate), is ontwikkeld om aan de behoeften van de verschillende soorten videohobbyisten te voldoen. Deze productfamilie biedt krachtige oplossingen voor de nieuwste trends op de consumentenmarkt met onder meer ondersteuning voor nieuwe HD media types zoals AVCHD, Microsoft Windows Vista en webpublishing voor online videosharing.

"De laatste tijd zien we verschillende trendontwikkelingen zoals High Definition dat steeds toegankelijker wordt voor de normale consument, de populariteit van het publiceren van persoonlijke video's op het web en de introductie van nieuwe besturingssystemen zoals Windows Vista," zegt Jeff Hastings, algemeen directeur van Pinnacle Systems. "De afgelopen maanden hebben we ons gefocust om deze nieuwe trends te implementeren in onze Pinnacle Studio software zodat de gebruikers hier nu optimaal gebruik van kunnen maken. Het kunnen bewerken van het AVCHD-formaat, het branden op HD-DVD en met één druk op de knop een video op het internet zetten zijn slechts enkele van de vele nieuwe functies die we introduceren met Pinnacle Studio 11. Dit alles zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak, waar de Studio software bekend door is geworden."

Pinnacle Studio versie 11
Studio versie 11 is ontwikkeld om videobewerking eenvoudig te maken voor beginners en voor mensen die naar meer functionaliteit zoeken dan zij met gratis oplossingen krijgen. Pinnacle Studio bevat een aantal automatische- en tijdsbesparende functies waarmee gebruikers in een paar eenvoudige stappen hun video's kunnen verfraaien en archiveren. Eén van de nieuwe uitvoermogelijkheden is dat gebruikers hun film rechtstreeks op Yahoo! Video kunnen publiceren.

Pinnacle Studio Plus versie 11
Pinnacle Studio Plus bevat alle mogelijkheden van Pinnacle Studio en voegt daar vele geavanceerde bewerkings-, effect- en authoringsmogelijkheden aan toe. De uitgebreide reeks functies bevat o.a. een complete werkwijze voor High Definition camera's, met native ondersteuning voor het bewerken van HDV en AVCHD videomateriaal en het branden in HD DVD formaat. Gebruikers kunnen hun films met een normale DVD brander uitvoeren op een standaard DVD schijfje in het HD DVD formaat en deze, afhankelijk van het gekozen formaat, afspelen op de nieuwste HD DVD spelers.

Pinnacle Studio Ultimate versie 11
Nieuw in de Pinnacle Studio familie: Pinnacle Studio Ultimate combineert Pinnacle Studio Plus met een selectie van hoogwaardige, volledig geïntegreerde, professionele audio- en video-effecten. Speciaal ontwikkeld voor de serieuze videoamateur die nog meer controle over de kwaliteit en het uiterlijk van zijn videocreaties wil. Pinnacle Studio Ultimate wordt geleverd inclusief BIAS Inc.'s SoundSoap audiorestauratiegereedschap, "licht- en filmstijl-effecten" van ProDAD VitaScene, uitgebreide Pan & Zoom mogelijkheden van StageTools MovingPicture en een groen scherm voor Chroma Key effecten.

Alle Pinnacle Studio versies bevatten daarnaast diverse andere verbeteringen die het videobewerken nog plezieriger maken; bijvoorbeeld de schaalbare interface waarbij het previewvenster handmatig vergroot kan worden om het resultaat van het effect of de overgang nauwkeuriger te kunnen beoordelen, ideaal voor de moderne breedbeeld monitoren. De nieuwe Scorefitter rechtenvrije muziekgenerator maakt bijna zonder wachttijd een soundtrack die precies even lang duurt als, en past bij de stijl van de film. Dankzij het HiFi geluid (48k audiosamples) van Scorefitter klinken home videos nu beter dan ooit tevoren. Met meer dan 40 brontracks en meer variatie zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Verder start de nieuwste Studio versie, in vergelijk met zijn voorganger, sneller op en is het programma ook sneller met het uitvoeren van de film. Vanzelfsprekend is Studio nu ook compatibel met het Windows Vista besturingssysteem.

Beschikbaarheid Pinnacle Studio versie 11 familie
De nieuwe Studio reeks zal vanaf mei verkrijgbaar zijn bij diverse retailers, e-tailers en computerspeciaalzaken.

De adviesverkoopprijzen zijn:
Pinnacle Studio E 59.00 incl. BTW
Pinnacle Studio Plus E 99.00 incl. BTW
Pinnacle Studio Ultimate E 129,00 incl. BTW

Daarnaast komen er voor de huidige Studio 10 gebruikers speciale upgrades tegen gereduceerde prijzen beschikbaar.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com. © 2007 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools en Digidesign zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

###

Contact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

---- --