Gemeente IJsselstein


Waterbeheer geregeld in Waterplan

Datum: dinsdag 24 april 2007
Water is van groot belang voor de leefomgeving. Goed waterbeheer is daarom onontbeerlijk. Het plan van aanpak hiervoor is beschreven in het Waterplan IJsselstein.
Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waterleidingbedrijf Vitens en de gemeente IJsselstein hebben maandag 23 april een convenant ondertekend over het Waterplan IJsselstein. In het landelijk `Nationaal Bestuursakkoord Water' is vastgelegd dat alle gemeenten uiterlijk in 2007 een waterplan moeten hebben. Een overkoepelend plan met watergerelateerde plannen, verplichtingen, bestaande waterknelpunten en kansen die in een notitie bij elkaar komen. Welke problemen en kansen liggen er en welke maatregelen zijn nodig voor verbetering van de waterkwaliteit en kwantiteit? Het Waterplan IJsselstein is in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, drinkwaterbedrijf Hydron Midden-Nederland en de provincie Utrecht opgesteld.
De partijen gaan zich vanuit hun eigen taakstelling en verantwoordelijkheden inzetten om het waterplan uit te voeren, zoals dat door de gemeenteraad is vastgesteld op 15 maart jl. De visie richt zich op 2030. E zijn doelen geformuleerd voor de periode tot 2015. Er wordt gewerkt aan de realisering van:

1. voldoende en veilig water

2. schoon en gezond water

3. vergroten van beleving, samenwerking en kennisuitwisseling Waterplan downloaden
Het Waterplan, het bijbehorende achtergrondsdocument, de watervisie en het convenant zijn digitaal beschikbaar.
o Waterplan
o Waterplan: watervisie
o Waterplan: achtergrondsdocument
o convenant