Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie zoekt bestuurder groene auto

Zutphen, 24-04-2007 o De politie zoekt contact met een tot nu onbekende bestuurder van een groene auto, die op vrijdag (20/04) op het Stationsplein betrokken raakte bij een botsing met een 17-jarige fietsster uit Zutphen. De autobestuurder is na het ongeval doorgereden. Het meisje liep pijnklachten aan rug en pols op.

De aanrijding gebeurde omstreeks 08.30 uur ter hoogte van het zebrapad. Het meisje kwam uit de richting van de Stationsstraat en is, omdat er ook voetgangers overstaken, al fietsend het zebrapad overgestoken. Toen ze halverwege was, trok een wachtende auto, die uit de richting van de ING bank kwam, ineens op en reed haar aan, waardoor het meisje viel. Het meisje is vervolgens weer opgestaan en heeft haar fiets onder de auto weggehaald. De bestuurder is na het gebeuren niet uitgestapt maar doorgereden.

Op dit moment is alleen bekend dat de groene auto werd bestuurd door een al op leeftijd zijnde man. Naast hem een al op leeftijd zijnde vrouw. Beiden waren brildragend.

De politie zoekt contact met bestuurder, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Getuigen van het incident wordt eveneens verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.