Gemeente Geldermalsen

Inwoners Beesd geven richting aan opzet nieuwe woonwijk

24 april 2007 - Zon honderd inwoners van Beesd hebben op maandagavond 23 april jl. in het Betuwestrand met raadsleden van de gemeente Geldermalsen gediscussieerd over de opzet van de in de nabije toekomst te realiseren nieuwe woonwijk De Garstkampen.

Na een korte inleiding van de projectleider Stan Engels kreeg de bijeenkomst een informeel karakter. De aanwezigen verzamelden zich op verschillende plaatsen in de zaal rond panelen waarop stellingen rond verschillende themas waren opgehangen. Onderwerpen waren o.a. de ontsluiting van de wijk, het type woningen, bouwhoogte, parkeren, energiegebruik en het voorzieningenniveau. Aan de hand van de stellingen werd actief de dialoog met de aanwezige raadsleden aangegaan. Alle opmerkingen werden op de panelen genoteerd en vervolgens breed aan de zaal teruggekoppeld. Het was aan voorzitter en raadslid Wim Timmermans om hieruit conclusies te trekken en bij de aanwezigen na te gaan of dit echt het Beesdse geluid was.

Het is aan de gemeenteraad om in mei a.s. richting het college van burgemeester en wethouders kaders aan te geven voor de verdere invulling van dit project. Met andere woorden: de gemeenteraad moet het college een duidelijke opdracht geven met betrekking tot de richting waarin de nieuwe woonwijk ontwikkeld moet worden. Geheel in lijn met de afspraken zoals die na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 in het coalitieakkoord en de Politieke Raadsagenda zijn vastgelegd wil de gemeenteraad dit niet allemaal op eigen houtje doen, maar zich hierbij laten ondersteunen door de inbreng van de lokale bevolking. Wat dat betreft zijn de organisatoren van deze discussieavond dik tevreden. Aan de uitnodiging is goed gehoor gegeven, er werd actief deelgenomen en rond alle themas konden heldere conclusies worden geformuleerd. Deze conclusies zullen ontgetwijfeld hun vertaling krijgen in het te nemen raadsbesluit.