Karla Peijs ontvangt Gouden RAI Wiel

24.04.2007 / 15:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rai vereniging

Rai vereniging

Tijdens het RAI Mobiliteitsdiner is Karla Peijs onderscheiden met het Gouden RAI Wiel. De oud-bewindsvrouw is daarmee de eerste minister van Verkeer en Waterstaat die de prijs ontvangt. Zij kreeg de prijs uit handen van haar opvolger Camiel Eurlings voor haar daadkrachtige aanpak om het verkeer aanwijsbaar veiliger te maken en voor het realiseren van draagvlak voor filebestrijding.

Volgens het Comité van Aanbeveling heeft Peijs in haar bewindsperiode een veelheid aan initiatieven geconcretiseerd en blijk gegeven van een daadkrachtige aanpak. Peijs heeft ervoor gezorgd dat de plannen in de Beleidsnota Mobiliteit verankerd zijn en dat de voorstellen van het Platform Anders Betalen voor Mobiliteit zijn overgenomen door het vierde kabinet Balkenende. Het Comité sprak vol lof over haar gevoel voor politieke en maatschappelijke krachten. 'Met haar bestuurlijk inzicht en haar politieke vaardigheid heeft Karla Peijs alle bewindspersonen achter de voorstellen gekregen', aldus het Comité.

Zo'n vijftig prominente Nederlanders die actief zijn in de mobiliteitswereld waren gisteravond aanwezig in het Mauritshuis in Den Haag om deel te nemen aan het inmiddels zesde RAI Mobiliteitsdiner. Onder leiding van Victor Deconick discussieerden topvertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, belangenbehartigers, politiek, overheid en wetenschap over mobiliteit.

Eerdere winnaars van het Gouden RAI Wiel

- Paul Nouwen (2006)

- The Toyota Motor Corporation (2005)

- TNO Automotive (2004)

- Pieter van Vollenhoven (2003)