Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 18 april 2007

Delegatie uit Moldavië op bezoek in Stolwijk

Op dinsdag 24 april doet een delegatie van het Moldova Social Investment Fund Stolwijk aan in het kader van een studiereis. Burgemeester en wethouders van Vlist ontvangen het gezelschap uit Moldavië op het gemeentekantoor.

Tijdens de studiereis verdiepen de delegatieleden zich onder andere in de lokale overheid. Hoe wordt een gemeente bestuurd? Wat is de rol van het college en van de gemeenteraad? Hoe worden inwoners bij de besluitvorming in de gemeente betrokken en hoe zit het met de gemeentelijke financiën? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een bijeenkomst met burgemeester en wethouders op het gemeentekantoor. Aansluitend bezoekt de delegatie zwembad `Ons polderbad' en jongerensociëteit `Qu'est-ce que c'est' in Stolwijk. Het Moldova Social Investment Fund is een project van de Moldavische overheid, opgezet met steun van de Wereldbank. De organisatie richt zich primair op het versterken van de economische groei, het vergroten van sociale cohesie binnen gemeenschappen en het terugdringen van armoede. Vlist ontving in hetzelfde verband in 1999 ook een delegatie uit Moldavië. In 2002 bezocht groep Georgiërs de gemeente.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------