FNV Bondgenoten: leden streekvervoer voor opschorten acties

24.04.2007 / 15:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv bondgenoten

Fnv bondgenoten

Utrecht, 24 april 2007

FNV Bondgenoten: meeste leden Openbaar Vervoer willen acties opschorten

Tachtig procent van de leden van FNV Bondgenoten in het streekbusvervoer vindt het vannacht tot stand gekomen onderhandelingsresultaat voldoende om de acties te willen opschorten. Dat is de uitkomst van bijeenkomsten van de actievoerende buschauffeurs, die FNV Bondgenoten vanmiddag heeft gehouden. 'De mensen zijn vooral tevreden met de 3%-procentloonsverhoging en de afspraak over de WGA-premie', zegt Janny Koppens, bestuurder FNV Bondgenoten. 'Op sommige plekken is men teleurgesteld dat het beperken van de inhuur van externe krachten tot 15% van het totale personeel niet is gelukt'.

De beslissing van de actievoerders betekent dat vanaf morgenochtend het streekbusvervoer weer als normaal rijdt. Na de avondspits vanavond moeten reizigers nog rekening houden met uitval van lijnen.

De bijeenkomsten vanmiddag draaiden om de vraag of de aanwezige chauffeurs het onderhandelingsresultaat goed genoeg vonden om de acties op te schorten. Vanavond buigt de zogenaamde sectorraad van FNV Bondgenoten zich over het resultaat. De sectorraad bestaat uit de belangrijkste kaderleden van de bond.
Later deze week vinden de officiële ledenraadplegingen plaats. Belangrijke bijeenkomsten, omdat het merendeel van de werknemers in de sector bij FNV Bondgenoten is aangesloten. Pas als zij het onderhandelingsresultaat goedkeuren, is er sprake van een nieuwe cao.

De cao Openbaar Vervoer geldt voor 12.000 werknemers. Ruim 60% van hen is aangesloten bij FNV Bondgenoten.