Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d.              |


1. Portefeuilleverdeling
Gedeputeerde Staten hebben de portefeuilleverdeling en de onderlinge vervangingen vastgesteld.
Besloten is dat bij afwezigheid van de Commissaris van de Koningin gedeputeerde P. Rüpp als eerste vervanger zal optreden. Als tweede en derde vervangers zijn de gedeputeerde O. Hoes en A. Moons benoemd.

2. Essent
Gedeputeerde Staten hebben gedeputeerde A.M.Essed aangewezen als tijdelijk waarnemend lid van de aandeelhouderscommissie Essent tot het moment van definitieve benoeming door de algemene vergadering van aandeelhouders.

3. Natuurgebiedsplannen en beheersplan Noord-Brabant
De provincie gaat de natuurgebiedsplannen en het beheersgebiedsplan Noord-Brabant aanpassen. De wijzigingen vloeien voort uit verzoeken van particulieren, terreinbeheerders en landinrichtingscommissies. Ook is er sprake van correctie van de plannen die het gevolg zijn van technische onvolkomenheden en veranderingen in Programma Beheer. Het gaat in totaal om wijzigingen van 27 kleine locaties in de provincie.
Vanwege de overgang van Programma Beheer van Rijk naar Provincie zullen tevens, tegelijk met deze jaarlijkse wijzigingsprocedure, de natuurgebiedsplannen en het Beheersgebiedsplan in zijn geheel opnieuw worden vastgesteld.

4. Communicatie en educatie ecologie
Voor ondersteuning van de communicatie en educatie van kleine natuur- en milieuprojecten in de provincie is een maximum subsidie vastgesteld van E140.000,-. In 2006 zijn 30 subsidieaanvragen binnengekomen, waarvan er veertien zijn gehonoreerd.

5. Dienstreizen
Een ambtenaar van de directie ECL neemt van 4 tot 6 juli deel aan de conferentie Cities + Green in het Spaanse Bilbao. Deze conferentie over Groen in en om de stad (GIOS) biedt de mogelijkheid om de groene ambities van Brabant en BrabantStad internationaal onder de aandacht te brengen. De medewerker van de provincie zal in Bilbao een presentatie over dit onderwerp houden.

Op initiatief van het Landelijk Overleg Verkeersveiligheid-Gedragsbeïnvloeding wordt van 6-9 juni een studiereis naar Zweden gemaakt. De provincie Noord-Brabant zal ambtelijk aan deze reis deelnemen om kennis en praktijkervaring uit te wisselen.


6. Statenvragen SP
Gedeputeerde Staten hebben besloten in mei een bushalte te laten maken voor de deur van de Sterrebosflat in Oss. De route van de Arriva-bus zal via de parkeerplaats van het verzorgingstehuis gaan lopen op het moment dat bekend is wat de operationele gevolgen zal zijn.
Dat antwoorden Gedeputeerde Staten op vragen van de SP fractie.


7. SRE/verkeersveiligheid.
Het restant van de SRE bijdrage 2006 in provinciale verkeersveiligheidsmaatregelen zal worden gebruikt voor een tweetal projecten: 'Onderwijsdagen verkeerseducatie' en 'integrale snelheidshandhaving'. Dit hebben GS in een brief aan het SRE medegedeeld.


8. Omlegging Zuid-Willemsvaart
Gedeputeerde Staten hebben het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat Ontwerp-Tracébesluit
omlegging Zuid-Willemsvaart laten weten in te stemmen met de Regiovariant. Rekening zal worden gehouden met de waterkerende functie van de nieuwe sluis bij Empel. Daarnaast zullen Gedeputeerde Staten met belanghebbende partijen een overeenkomst sluiten om de gelijktijdige aanleg van een ecologische verbindingszone met een directe aansluiting van de Rosmalense Aa te borgen.

9. A4 Zuid
Uit een notitie van Rijkswaterstaat blijkt dat een deel van het project A4 Zuid is vertraagd. Dit komt door een andere aanbestedingsvorm. Er wordt gestart met de uitvoering voor 1-1-2010. De openstelling van de weg voor het verkeer zal in 2012 plaatsvinden. Door de vertraging wordt de bestuursovereenkomst met het Rijk aangepast.

10. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan:
de gemeente Maasdonk voor de verbouw van varkenstal tot zorgboerderij Nulandsestraat 6; de gemeente Cranendonck voor het realiseren van een ruimte voor ruimte woning aan de Fabrieksstraat; de gemeente Nuenen voor het realiseren van een (vervangende) woning Eeneind 19; de gemeente Haldeberge voor het realiseren van een garage aan de zuidzijde van een woning Parallelweg zuid Oud Gastel; de gemeente Laarbeek voor de bouw van 9 seniorenwoningen en 3 monumentenwoningen Dorpsstraat-Lakelaar te Lieshout; de gemeente Laarbeek voor het realiseren van een bedrijfswoning Wijnkelderweg 7 te Beek en Donk; de gemeente Dongen voor het realiseren van een rotonde met geluidsscherm kruising Middellaan-Westerlaan; de gemeente Tilburg voor het realiseren van van een sportcomplex aan de Dalemdreef; de gemeente 's-Hertogenbosch voor het vervangen (en verhogen) van een telecommast aan de Gemaalweg; de gemeente Breda voor het realiseren van 61 woningen tussen de Roosbergseweg en Daalakker te Bavel; de gemeente Gertruidenberg voor het realiseren van 6 appartementen aan de Haven 19-21 te Raamsdonkveer.
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 16 WRO een verklaring van geen bezwaar aan:
de gemeente Halderberge voor het wijzigen van een bedrijfstype aan de Standdaardbuitensedijk 1a te Oud Gastel.


---- --