KNHS


Schuttert en Kortrink winnaars in Albergen
24 april 2007
Frank Schuttert en Golden Eye

ALBERGEN (KNHS) Frank Schuttert (Ommen) en Bibi-Kim Kortrink (St. Michielsgestel) hebben zaterdag 21 april tijdens het concours in Albergen de zevende competitiewedstrijd om de Roelofsen Raalte Trophy op hun naam geschreven.

Er stond een technisch moeilijk en zwaar parcours in Albergen waar verschillende deelnemers veel moeite mee hadden. Daarom waren er maar zeven combinaties foutloos in het basisparcours. Na een spannende alles of niets barrage wist Bibi-Kim Kortrink de winst naar zich toe te trekken. Met iets meer dan een seconde achterstand werd Rens Spreuwenberg (Kessel Lb) tweede met zijn 11-jarige pony Addie. Op de derde plaats eindigde de 15-jarige amazone Shanice Roozeboom (Balkbrug) met haar Roxet.

Ook in de zware tour hadden veel combinaties moeite met het basisparcours. In de barrage werd het een strijd tussen drie zeer ervaren ruiters. De eerste die in de ring verscheen was Doron Kuipers (Mijnsheerenland). Kuipers, die dit seizoen weer voor de eerste keer met zijn toppony Nadir Westland in de zware tour uitkwam, deed goede zaken. Helaas maakte hij één springfout in de barrage waardoor hij op de tweede plaats eindigde. Als tweede kwam Bram van der Pluijm (Made) in de ring met Baronesse. Ook Bram verslikte zich tweemaal in de barrage en kwam met een tijd van 42.42 seconden uiteindelijk op de derde plaats terecht. Als laatste kwam Frank Schuttert (Ommen) met zijn toppony Golden Eye in de ring. Frank reed een foutloze barrage en plaatste zichzelf hiermee wederom op het hoogste schavot. Deze overwinning is zijn vijfde dit seizoen in de Roelofsen Raalte Trophy.

De Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponyruiters ( t/m 16 jaar - klasse ZZ) in de springsport te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Uitslag zevende competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, zware tour - Albergen
Naam Pony Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Frank Schuttert Golden Eye Ommen 0.00 0.00 41.93
2 Doron Kuipers Nadir Westland Mijnsheerenland 0.00 4.00 45.90
3 Bram van der Pluijm Baronesse Made 0.00 8.00 42.42

Uitslag zevende competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, lichte tour - Albergen
Naam Pony Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Bibi-Kim Kortrink Kantjes W Gipsy St. Michielsgestel 0.00 0.00 37.12
2 Rens Spreuwenberg Addie Kessel Lb 0.00 0.00 38.50
3 Shanice Roozeboom Roxet Balkbrug 0.00 0.00 39.80

Agenda Roelofsen Raalte Trophy
Bennekom 17 mei 2007
Zelhem -finale- 28 mei 2007