Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 24 april

BERGEN OP ZOOM, 24 april 2007

Man aangehouden na mishandeling automobilist

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagmiddag een 20-jarige man uit Oudenbosch aan voor mishandeling. Een 49-jarige man uit Roosendaal wilde een parkeerplaats aan de Kloosterstraat uit rijden, toen er een auto achteruit wilde rijden in zijn richting. Omdat de man de straat al op was gereden toeterde hij om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de andere auto stapte uit en sloeg de man meerdere malen in het gezicht. Ook schopte de agressieve bestuurder tegen de auto van de Roosendaler. Politiemedewerkers die bezig waren met het verkeersexamen voor scholieren van groep 7 werden op de hoogte gesteld van de mishandeling. Zij konden de verdachte aanhouden. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

Snelheidscontroles

OSSENDRECHT: Het Verkeershandhavingteam van de politie hield op maandag tussen 08.45 uur en 11.30 uur een snelheidscontrole aan de Putseweg. Van de 1007 passanten waren er 12 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

PUTTE: De politie controleerde op maandag tussen 11.35 uur en 14.45 uur 1279 bestuurders op snelheidsovertredingen aam de Antwerpsestraat. Er zijn 142 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 80 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Man probeert benzinestation te overvallen

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag aan het begin van de avond melding van een gewapende overval bij een benzinestation aan de Burgemeester Freijterslaan. Een man is de shop van het station binnen gegaan en heeft hier een 57-jarige eigenaresse en de 58-jarige eigenaar uit Roosendaal bedreigd met een steekwapen. Hij eiste geld. De twee verzetten zich bij de overval en proberen de man van zijn wapen te ontdoen. Hierop begon de man stekende bewegingen richting het echtpaar te maken. Beiden hielden lichte verwondingen over. Uiteindelijk weten ze de man weg te jagen. Hij ging er zonder buit vandoor op een scooter. De politie zoekt na de melding tevergeefs de omgeving af. De politie stelt een onderzoek in.

Vernielers aangehouden

STEENBERGEN: De politie heeft maandagavond rond 20:45 uur op de Oosthavendijk twee jongens (13, 14 jaar) uit Steenbergen aangehouden. De twee waren op een bouwterrein, waar het nieuwe Steenbergse gemeentehuis gebouwd wordt. Ze hadden, samen met twee nog niet opgepakte handlangers, flinke vernielingen aangericht. De schade bestaat uit onder andere vernielde ruiten, die nog niet geplaatst waren, gietvloeren die nog niet uitgehard waren, emmers met Bitumen die over een vloer uitgegooid zijn en enkele zakken gips die door het gehele gebouw zijn gegooid. Al met al loopt de schade aanzienlijk in de papieren. De twee werden aangehouden door een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar die toevallig de vernielers bezig had gezien. Hij droeg hen over aan politieagenten die de jongens op het bureau hebben verhoord. Mogelijk dat de twee een HALT-straf krijgen. Ze zijn aan hun ouders overgedragen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vernielers aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond rond 21:45 uur in de Vijfhuizenberg drie Roosendaalse jongens (14, 15, 15 jaar) wegens het vernielen van een ruit van een woning in De Fuis. De bewoners belden de politie en gaven de signalementen door. Agenten die op de melding af kwamen, reden door de Vijfhuizenberg en troffen daar, verstopt achter een stroomkast drie jongeren die aan het signalement voldeden. De politie heeft hen verhoord en na enig aandringen bekenden de drie de vernieling. Na verhoor zijn ze aan hun ouders overgedragen. De jongens waren eerder op de avond voor de woning weggestuurd door de bewoner omdat ze in de buurt van de woning zaten te chillen. De jongens kunnen een HALT-straf verwachten.

Man meldt zich voor gevangenisstraf

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagochtend rond 09:00 uur een 32-jarige Roosendaler aangehouden. De man kwam zich melden aan het bureau in Roosendaal omdat hij nog een gevangenisstraf open had staan van 145 dagen. Deze straf kreeg hij naar aanleiding van een drugsdelict in 1999. De politie was vorige week bij de man langs gegaan om hem aan zijn straf te herinneren. De man was toen niet thuis, maar telefonisch kregen de agenten hem wel te pakken. De afspraak werd toen gemaakt dat de man zich maandag zou melden. Dit heeft hij gedaan. Hij is opgesloten.

Drugstoerist aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond rond 19:15 uur in de Brugstraat een 22-jarige man uit Gent (België) aangehouden wegens bezit van verdovende middelen. De man bleek negen gram hasj bij zich te hebben. Hij had dit in een coffeeshop gekocht en wilde dit mee naar zijn huis terug nemen. Dat is echter verboden. Na zijn verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. Hij mag zich over een paar maanden in Nederland voor de rechter verantwoorden.

Auto weggenomen bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Kleine Melanen. De daders verbraken een raam aan de voorzijde van de woning en kwam zo binnen. Hier namen ze o.a autosleutels weg. Met gebruik van deze sleutels is vervolgens de bijbehorende auto weggenomen. Het gaat om een zwarte Volvo V70 met kenteken 67-RL-TP. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. In de woning is een sporenonderzoek verricht.

Twee aanhoudingen na vondst 125 gram drugs

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op dinsdagochtend twee mannen aan nadat in de Brugstraat. De politie besloot de twee in hun auto te controleren. Hierbij is 125 gram hennep aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg