Senternovem


24-04-2007 | Oproep: deelnemers gezocht voor benchmarksysteem BESS

In één oogopslag uw energiegebruik vergelijken met branchegenoten in Europa!

Het project BESS (Benchmarking en Energiezorg voor middelgrote en kleine bedrijven) richt zich op energiebesparing bij voedingsbedrijven in Europa.

Inmiddels doen meer dan 50 bedrijven uit elf landen mee. Zij leveren (anoniem) informatie over de hoeveelheid energie die zij gebruiken bij het maken van producten. In één oogopslag zien zij vervolgens via een website hoe ze scoren op hun energiegebruik, in vergelijking tot branchegenoten. Bedrijven krijgen ook informatie over wat zij kunnen doen om de energieprestatie te verbeteren en dus geld te besparen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe gedetailleerder de vergelijking wordt. En hoe groter de kans is dat er bedrijven bij zitten die niet alleen uit dezelfde branche komen maar die ook een vergelijkbaar productieproces hebben. Het project zit in de pilotfase, bedrijven kunnen nú nog meedoen.

Wie kan er meedoen?
Wij zoeken bedrijven uit de zuivel- en de vleesverwerkende industrie. Zoals gezegd is deelname anoniem. Bij het verkrijgen van de juiste gegevens is ondersteuning vanuit SenterNovem mogelijk. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Jobert Winkel van SenterNovem: 030-2397969 of via j.winkel@senternovem.nl. Dit kan nog tot 15 mei.

Meer informatie

BESS website