Essent

Succesvolle start voor novogate: Resultaten boven verwachting

novogate GmbH, het gemeenschappelijke gasvoorzieningsplatform voor nutsbedrijven dat door Deutsche Essent GmbH en Bayerngas GmbH opgericht is, heeft in het eerste, onvolledige boekjaar 2006 (05-07 t/m 31-12-2006) de verwachtingen duidelijk overtroffen.

Stijgende vraag naar novogate-producten

Zo kon de startfase al met positieve cijfers afgesloten worden. Oorzaken waren een onverwacht hoog volume van ongeveer 3 TWh bij aardgasleveranciers, evenals een grote vraag bij consulting en andere diensten.

De onderneming verwacht dat de positieve ontwikkeling zich in 2007 verder doorzet. Daarom wordt het personeelsbestand in de twee vestigingen in Düsseldorf en München verder verhoogd.

"Wij zien heel duidelijk een stijgende vraag van de nutsbedrijven naar novogate-producten. Zij worden zich in toenemende mate bewust van het feit dat wij een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele voorzieningswegen zijn. Vooral omdat wij geen concurrentie op hun eigen markten vormen", zegt Klaus Schüßler, directeur in Düsseldorf. Zijn collega Ulrich Mayr, directeur in München, vult aan, "dat de zeer grote interesse van de nutsbedrijven in novogate aantoont hoe belangrijk krachtige gemeentelijke samenwerkingsplatformen voor de toekomst zijn; vooral in de down-, mid- en upstream voorziening van aardgas."

novogate GmbH is een partner voor nutsbedrijven in de zich verder openende aardgasmarkt en bouwt het productaanbod op gebied van leveringsoffertes, portfolio- en risicomanagement alsook bijkomende diensten verder uit.

Novogate
novogate is een gemeenschappelijke dochteronderneming van Bayerngas GmbH en Deutsche Essent GmbH met als juridische vestigingsplaats München. De onderneming is een acquisitieplatform voor gas aan het opzetten voor gemeentelijke bedrijven vanuit haar vestigingen in München en Düsseldorf. Directeurs van de nieuwe onderneming zijn Ulrich Mayr en Klaus Schüßler.

Geplaatst: 24 april 2007