Provincie Drenthe

Provincie ontvangt 82 subsidieverzoeken - Veel belangstelling voor innovatief ondernemen
24 Apr 2007

Voor de subsidieregeling Innovatief Ondernemerschap Drenthe zijn 82 aanvragen ingediend, waarbij voor ruim drie miljoen euro subsidie is gevraagd. Innovatief ondernemen is van groot belang voor de samenleving en noodzakelijk om de concurrentiepositie in Drenthe te versterken. Ter stimulering stelt de provincie Drenthe een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de meest innovatieve plannen.

De aanvragen komen uit verschillende sectoren. Vanuit de verbrede landbouw is voor 14 projecten ruim 500.000 euro aangevraagd, vanuit onderwijs is ruim 600.000 voor 16 projecten ingediend en vanuit het toerisme zijn 7 aanvragers goed voor ruim 250.000 euro. Uit de sector kunst en cultuur wordt 100.000 euro gevraagd voor 3 projecten en voor zorg en welzijn is 300.000 euro voor 9 projecten gevraagd. Tot slot is er bijna anderhalf miljoen euro gevraagd vanuit de overige midden- en kleinbedrijfsectoren, zoals techniek, bouw en ICT.

Een externe onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt de aanvragen. Uit de aanvraag moet onder meer blijken dat het project een stimulans is voor innovatief ondernemerschap. Bovendien moet het nieuwe werkgelegenheid bieden en vernieuwend zijn voor Drenthe. Het gaat om (startende) ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf tot 20 arbeidsplaatsen en onderwijs- en kennisinstellingen. De uitvoering van het project mag maximaal een jaar duren.
Innovatief Ondernemerschap Drenthe biedt (beginnende) ondernemers en onderwijs- en kennisinstellingen maximaal 50% subsidie voor projecten tot een bedrag van 50.000 euro.

Op donderdag 7 juni 2007 wordt bekendgemaakt aan welke projecten een subsidie is toegekend en voor welk bedrag.

Meer informatie over Innovatief Ondernemerschap Drenthe is te vinden op www.drenthe.nl