Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

24 april 2007

------

CNV-leden hervatten werk, acties streekvervoer teneinde

De leden van CNV Stads- en streekvervoer hebben zojuist besloten het werk weer te hervatten. Landelijk gezien heeft het grooste deel van de leden mondeling ingestemd met het vannacht bereikte onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao voor het streekvervoer. De formele schriftelijke raadpleging volgt later deze week.

Hoofdonderhandelaar Wyb Kusters van CNV Stads- en streekvervoer: "Maar ik verwacht niet dat de CNV-leden hun mening dan nog zullen wijzigen."

Kusters: "De actiebereidheid van de leden heeft enorm veel heeft betekend voor het onderhandelingsproces. Werkgevers konden niet langer ontkennen dat het menens was met de cao, en dat ze na jaren van loonmatiging nu met een beter loonbond moesten komen dan de 1,25 procent salarisverhoging, die ze tot nu toe aan de leden boden."

Het uiteindelijke resultaat komt neer op de volgende onderdelen:


. een loonsverhoging van 3 procent per 1 januari 2007


. een verhoging van de toeslagen met 3 procent


. werkgevers betalen de WGA-premie en bovenwettelijke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen


. er wordt gewerkt aan ineenvlechting van de cao's Multi-modaal en Openbaar

Vervoer, dit moet op 1 januari 2008 zijn geregeld


. werkgevers en bonden gaan onderzoeken wat de effecten van uitzend- en inhuurkrachten zijn op de pensioenpremiedruk (minder premiebetalende medewerkers met een toenemende vergrijzing).

Kusters: "Een redelijke beloning in een duurder wordende tijd, maar ook perspectief qua werkgelegenheid."

De bonden zijn verheugd dat er nu een oplossing is gevonden in het conflict met Connexxion, Veolia en Arriva. Vervoersbedrijf Veolia (Limburg en omstreken) stemde in het voorbije weekeind al in met de cao-voorstellen van de vakbonden.

In de sector zijn circa 12.000 mensen werkzaam.



Ingezonden persbericht