Gemeente Heerlen

Verbouwing basisschool De Vlieger om meer voorzieningen te huisvesten

Brede school voor Maria-Gewanden

In de buurt Maria-Gewanden komt een brede school. De Vlieger huisvest straks - naast de basisschool - ook de tafeltennisvereniging TTV, een peuterspeelzaal en ontmoetingsruimte voor de buurt. De brede school wordt zo een belangrijke ontmoetingsplek worden voor de buurtbewoners van Maria-Gewanden. Voor dit doeleinde wordt basisschool De Vlieger voor bijna 0,9 miljoen euro verbouwd.

Burgemeester en wethouders hebben dit vandaag besloten. Het besluit past in het streven van dit college om in buurten een prettige leefomgeving te waarborgen. Daarnaast past de investering in het strategisch huisvestingsplan voor het basisonderwijs binnen de gemeente. De brede school biedt bovendien een oplossing voor verschillende huisvestingsvraagstukken die in de buurt speelden, waaronder een ruimte voor de tafeltennisvereniging en een ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Het besluit is het resultaat van intensief overleg tussen de gemeente en verschillende organisaties: onderwijsstichting Movare, basisschool De Vlieger; stichting buurtbeheer Maria-Gewanden, tafeltennisvereniging TTV, Tracee en Peuterspeelzaalwerk. Overigens kunnen in de toekomst ook nog andere partijen onderdak krijgen in de brede school.

Naar verwachting is de brede school De Vlieger in april 2008 gereed.

HEERLEN, 24 april 2007
Concernstaf Communicatie
Karen Glerum
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --