Aanmelding geopend voor Week van de Geschiedenis 2007

24.04.2007 / 16:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anno

Anno

Vanaf vandaag is het mogelijk om activiteiten aan te melden voor de Week van de Geschiedenis via www.weekvandegeschiedenis.nl . De Week van de Geschiedenis loopt van 12 tot en met 21 oktober 2007. Het thema van 2007 is: 'Wonen in Nederland'. Alle activiteiten die tijdens de Week van de Geschiedenis georganiseerd worden, dingen mee naar Anno's Week van de Geschiedenisprijs. Begin september zal het hele programma van de Week van de Geschiedenis bekend gemaakt worden.

Activiteiten aanmelden voor de Week van de Geschiedenis

Deelname aan de Week van de Geschiedenis houdt in dat een organisatie tijdens de Week van de Geschiedenis één of meerdere activiteiten organiseert waarbij een breed publiek op een toegankelijke en aansprekende manier in aanraking komt met geschiedenis. Aanmelden geschiedt via het inschrijfformulier op de website www.weekvandegeschiedenis.nl. Inschrijven kan tot september 2007. De Week van de Geschiedenis is een project van Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis. Een vast onderdeel van de Week van de Geschiedenis is de Landelijke Archievendag op 13 oktober 2007, een initiatief van Erfgoed Nederland.

Anno's Week van de Geschiedenisprijs

De activiteit die op de meest aansprekende manier een breed publiek voor geschiedenis weet te boeien, wint Anno's Week van de Geschiedenisprijs. De winnaar ontvangt tijdens de Nacht van de Geschiedenis op zaterdag 20 oktober 2007 een cheque van 5.000 euro. De Jury van Anno's Week van de Geschiedenisprijs bestaat uit Wim van der Weiden (voormalig directeur Naturalis), Caroline Bunnig (Museumvereniging), Frans Hoving (Erfgoed Nederland), Jan-Ewout van der Putten (Vereniging Openbare Bibliotheken) en John Sijmonsbergen (Anno). Speciale gast in de jury vanwege het thema 'Wonen in Nederland' is Patrick van Mil (Nederlands Architectuur Instituut).