BedrijfsautoRAI

Peutax Continental Breda investeert in Mercedes-Benz vloot

(4/24/2007)
Peutax is één van de oudste taxibedrijven in West Brabant en sinds 1981 ondergebracht bij Continental Breda B.V. Als onderdeel van deze besloten vennootschap verzorgt Peutax diverse vormen van personenvervoer. Na het binnenhalen van een omvangrijke opdracht in het leerlingenvervoer besloot Peutax haar wagenpark uit te breiden met een groot aantal nieuwe Mercedes-Benz bedrijfswagens. Peutax
Taxibedrijf Peutax richt zich als onderdeel van Continental Breda B.V. volledig op het personenvervoer. Het bedrijf rijdt onder meer in opdracht van diverse contractanten zoals zorgverzekeraars en openbaarvervoerbedrijven. Met 250 medewerkers, een vloot van 55 personenautoâs en 100 (rolstoel)taxibussen wil Peutax voor iedereen, zowel individuen als groepen, maatwerk bieden. Hiervoor vertrouwen ze niet alleen op hun medewerkers, maar ook op een betrouwbaar wagenpark.

Uitbreiding wagenpark
Onlangs haalde het taxibedrijf een omvangrijke opdracht voor de gemeente Breda binnen voor het leerlingenvervoer van 563 geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. Hierdoor moesten 76 extra routes gereden worden waarvoor een investering in het wagenpark nodig was. Voor een flinke uitbreiding klopte men bij Mercedes-Benz dealer Rüttchen in Breda aan. Peutax en Rüttchen onderhouden al jaren een constructieve relatie. Uiteindelijk werden 48 Mercedes-Benz Vitoâs van het type 109 CDI en zeven nieuwe Mercedes-Benz Sprinters 311 CDI aan het wagenpark toegevoegd. Met name de kwaliteit, het comfort en de uitstraling van de producten wogen zwaar mee in de keuze voor het merk met de zilveren ster. Daarnaast zijn de lage kilometerkostprijs en de hoge restwaarde bijzonder aantrekkelijk voor het taxibedrijf. Rüttchen verzorgt bovendien het periodieke onderhoud op basis van onderhoudscontracten.

Moderne rolstoelbus
Zeven Mercedes-Benz Sprinters van het type 311 CDI zijn voor Peutax omgebouwd conform de laatste eisen die aan het rolstoelvervoer worden gesteld. Dit systeem zet de rolstoel met vier spanbanden vast, terwijl de passagiers vanuit het chassis met veiligheidsgordels worden beschermd. De chauffeur kan dit systeem eenvoudig elektrisch bedienen. Bovendien is het nieuwe systeem universeel toepasbaar voor elke rolstoel. In een handomdraai kunnen de bussen met acht zitplaatsen, of een combinatie van rolstoelen en zitplaatsen, worden ingericht. De Sprinters zijn dus multi-inzetbaar.

Diverse vervoersvormen
Met de nieuwe autoâs gaat Peutax ook het deeltaxivervoer in de gemeente Breda verzorgen. De deeltaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer waarbij de taxi vaak meerdere mensen tegelijk vervoert en passagiers voor de deur van bestemming afzet. Bovendien zullen de autoâs ook voor het zittend ziekenvervoer worden ingezet waarbij patiënten op kosten van verzekeraars van en naar behandelcentra wordt gebracht.