Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060713290

Vragen van het lid Kraneveldt (PvdA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over de voorgenomen lesurenmarathon van het Agnietencollege in Zwolle. (Ingezonden 24 april 2007)


1
Heeft u kennisgenomen van het voornemen van het Agnieten College in Zwolle (locatie Meander) om via een soort lesurenmarathon op 10 en 11 mei 2007 de achterstand in de realisatie van de urennorm in te halen? 1)


2
Wat vindt u van dit initiatief?


3
Is dit initiatief wettelijk toegestaan?


4
Onderschrijft u de stelling dat de urennorm gewoon via een deugdelijk regulier lesprogramma moet worden gehaald, in plaats van met een actie die leerlingen tot 's avonds laat urenlang op school laat zitten?


5
Welke bevoegdheden heeft de Inspectie van het onderwijs om in dit soort zaken (pro-)actief op te treden? Wordt van deze bevoegdheden in dit geval gebruik gemaakt?


6
Welke actie is er vanuit de Inspectie van het onderwijs in het verleden ondernomen na eerdere signalen en klachten van ouders over het structureel niet halen van de urennorm door het Agnietencollege en de hoge lesuitval?


1) Brandbrief van een ouder gericht aan de Kamer, d.d. 19 april 2007, ondershands meegezonden aan de bewindspersoon.