Politie Gelderland-Zuid

Uitslaande brand: omwonenden geëvacueerd

Nijmegen, 24-04-2007 o Maandagnacht om 04:15 uur gingen politieagenten naar aanleiding van een melding van een woningbrand naar de Voorstadslaan. De brand in de vrijstaande en onbewoonde woning woedde vooral op de bovenste verdieping en werd al gauw uitslaand. Na overleg met de brandweer die ook snel ter plaatse kwam, is besloten om enkele bewoners van huizen aan de Waterstraat en de Voorstadslaan te evacueren in verband met de enorme rookontwikkeling.

De brandweer had ongeveer anderhalf uur nodig voor het blussen van de brand. Daarbij werd ook een hoogwerker ingezet. In de naastliggende woningen zijn metingen gedaan voordat de bewoners weer naar binnen konden. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Al die tijd zijn de Waterstraat en Voorstadslaan afgesloten geweest voor verkeer en hadden agenten een afzetting geplaatst om publiek op afstand te houden.

Heeft u iets opvallends gezien of gehoord?
Dinsdagmorgen heeft de Technische Recherche nader onderzoek ingesteld om de brandoorzaak te achterhalen. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Om meer duidelijkheid te krijgen wat zich precies heeft voorgedaan is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die maandagnacht iets bijzonders is opgevallen op de Voorstadslaan in de buurt van de deels uitgebrande woning worden verzocht om dit te melden via telefoonnummer 0900-8844. (08)