Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24-04-07

TILBURG, 24 april 2007

Politie verzorgt afzetting brand Spinder

TILBURG Kort na middernacht brak in een afvalberg van vuilstortplaats De Spinder aan de Vloeiveldweg brand uit. De afvalberg die voornamelijk uit huisvuil bestond lag in een kunstmatig gevormde kuil. Terwijl de politie de afzetting regelde schaalde de brandweer op naar grote brand en rukte uit met groot materiaal. Het Blauwe Meer deed dienst voor de waterwinning. De Regionale Officier Gevaarlijke Stoffen van de brandweer verrichte luchtmetingen. Er werden geen schadelijke stoffen waargenomen. Kort nadat enkele shovels zand op het brandende vuil stortte kon de brandweer kort na 04.00 uur het sein brandmeester geven.

Politie arresteert Tilburger na poging diefstal hekwerk

TILBURG - De politie heeft vanmorgen om 05.15 uur in het Merkske een 39 jarige Tilburger aangehouden voor poging diefstal van een hekwerk. De agenten betrapten de man toen hij bezig was een hekwerk om een tuin los te schroeven. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. Hij gaf aan uit geldgebrek bewust op zoek te zijn geweest naar een hekwerk passend bij zijn tuin. De politie maakt proces verbaal op.

Politie houdt beschonken automobilist aan

TILBURG Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Ringbaan zuid een 26 jarige tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau namen de agenten een ademtest af die uitwees dat hij 390 u/gl, zijnde 0,9 promille aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 5 uren mocht hij na het verhoor huiswaarts keren. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie pakt tilburger voor het stelen van fietsen

TILBURG De politie heeft gistermiddag bij een woning in de wijk Het Zand een 22 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die middag meerdere fietsen te hebben ontvreemd. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af. De verdachte is een veelpleger en werd volgens het protocol in verzekering gesteld.

Getuigen alarmeerden rond 15.00 uur de politie dat een automobilist meerdere fietsen die tegen een gebouw in de Alleenhouderstraat gestald stonden wegnam. Direct stelden agenten een onderzoek in. In de wijk Het Zand troffen ze de verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

Minderjarigen aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG Agenten hebben gistermiddag kort na 17.00 uur in een warenhuis twee minderjarigen van 14 en 15 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal werd door medewerkers in het warenhuis betrapt toen ze ieder een tas probeerden weg te nemen. Toen de gealarmeerde agenten de meisjes overnamen bleek dat ze ook bij een kledingzaak in de Heuvelstraat diverse goederen hadden weggenomen. Op het bureau legde het tweetal een bekennende verklaring af.

Tilburger aangehouden voor oplichting

TILBURG In een warenhuis in de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag rond de klok van 16.30 uur een 19 jarige Tilburger aangehouden voor poging oplichting. De man had getracht bij een kledingzaak in de Heuvelstraat vermoedelijk gestolen kleding te retourneren met een gekopieerde kassabon. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Een 29 jarige medewerker van een kledingwinkel in de Heuvelstraat alarmeerde de politie toen hij een klant betrapte die het filiaal wilde oplichten. De klant wilde eerder gekochte kleding ruilen en toonde een kopiebon. De medewerker vertrouwde het niet en stelde een onderzoek in. De geretourneerde kleding bleek te zijn ontvreemd uit een ander filiaal. Toen de verdachte daarover aangesproken werd rende hij naar de uitgang en koos het hazenpad. Na een korte achtervolging lukte het de medewerker de man in het warenhuis op te houden. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Auteur: Desiree Brabers