Het Nederlandse Rode Kruis

24 april 2007
Afrika Malaria Dag 2007

Het Rode Kruis bestrijdt malaria door de verspreiding van geïmpregneerde klamboes en mobiliseert vrijwilligers om voorlichting te geven over het blijvend gebruik van de netten. In 2006 heeft het Rode Kruis zo'n 8 miljoen klamboes verspreid aan kinderen onder de 5. In 2007 wil de organisatie aan 7 miljoen kinderen bednetten geven.

Wat het Rode Kruis bijzonder maakt is de vele vrijwilligers die zich intensief bezighouden met de Hang Up en Stay Up campagnes waarbij mensen direct na distributie worden geleerd de netten op te hangen en gedurende drie jaar begeleiding krijgen.

Vermindering aantal malariagevallen
Het afgelopen jaar is het aantal besmettingen met malaria in Afrika elke dag met 22.000 verminderd. Dat is een getal om trots op te zijn. Maar het is nog lang niet genoeg. Nog steeds levert malaria een enorme bedreiging voor de volksgezondheid op en sterven er dagelijks nog 3000 kinderen aan de ziekte en jaarlijks zelf meer dan een miljoen.

Afrika Malariadag 2007
Op initiatief van Malaria no More! Netherlands wordt de Afrika Malariadag dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden. Samen met een aantal partners wil Malaria no More! Netherlands de aandacht vestigen op de problemen, die malaria met zich mee brengt, en op de noodzaak en de mogelijkheden van malariabestrijding. Het Nederlandse Rode Kruis heeft zich hierbij aangesloten.