Universiteit Maastricht

24 april 2007
Association of MBAs (AMBA) accreditateert MBA programma's van UMBS Triple Crown voor Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde / Universiteit Maastricht Business School

Met groot genoegen maakt Universiteit Maastricht bekend dat de International Accreditation Advisory Board van de Association of MBAs (AMBA) accreditatie heeft toegekend aan de MBA programma's van Universiteit Maastricht Business School. Deze AMBA accreditatie in combinatie met de al eerdere toegekende accreditaties van EQUIS en AACSB bezorgen de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde / Universiteit Maastricht Business School de status van Triple Crown.

Wereldwijd is slechts 1 % van de business schools in het bezit van deze Triple Crown status. Het selecte gezelschap waarin Faculteit der Economische en Bedrijfswetenschappen / Universiteit Maastricht Business School zich nu bevindt bestaat onder meer uit INSEAD, London Business School, Vlerick Leuven Gent Management School en de partneruniversiteiten HEC Montreal, Queen's School of Business, the University of Waikato en EDHEC Lille/Nice.

Deze drie accreditaties -AACSB, EQUIS en AMBA- zijn toegekend als resultaat van een zorgvuldig kwaliteitsbeoordelingsproces. Dit proces bestaat onder meer uit een diepgaand zelfonderzoek en een bezoek door een panel van auditoren aan het onderwijsinstituut met interviews onder studenten, alumni, stafleden, hoogleraren, klanten en medewerkers. Meer informatie over deze accreditatie instituten is te vinden op www.mbaworld.com, www.efmd.org en www.aacsb.edu

Vanwege het grote aanbod is de kwaliteit van een MBA programma één van de belangrijkste criteria bij het bepalen van de keuze. De Triple Crown accreditatie bevestigt de internationale positie die het diploma van Faculteit de Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde / Universiteit Maastricht Business School inneemt en vergroot de mogelijkheden van het aantrekken van topstudenten en hoogleraren vanuit de hele wereld.

Universiteit Maastricht Business School biedt Part-time en Executive MBA programma's, Executive Masters, Incompany programma's en korte management cursussen. Voor meer informatie kijk op www.umbs.nl.


---


----------------------------------
Meer informatie over dit persbericht:
Mw. Josephine Dols, Marketing en Communicatie
Tel : +31 (0) 43 388 46 11
Mobiel : +31 (0) 6 55 86 18 51 (ook buiten kantooruren) Email : j.dols@umbs.nl