Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 24 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-04-2007

Met onder meer: brakende hond, bromfietser gewond, kenteken verstopt voor camera.

Brakende hond

Wijdewormer, maandag 23 april 2007, 18:56 uur.

Een 23-jarige automobiliste uit Delft is gewond geraakt nadat één van haar honden begon te braken. De vrouw reed in haar personenauto over de Rijksweg A7 vanuit Purmerend naar Zaandam toen haar hond op de achterbank van de auto begon over te geven. De auto raakte door het omkijken van de bestuurster rechts van de weg in de berm. Zij probeerde te corrigeren door naar links te sturen en stak twee rijstroken over waarna het voertuig tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand kwam. Door de aanrijding ontsnapte één van de twee honden en werd vervolgens aangereden. Andere weggebruikers konden de geschrokken hond vangen en later overdragen aan de dierenambulance die vervolgens beide honden meenam. De bestuurster werd met onbekend letsel per mensenambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept en Rijkswaterstaat gaat de vangrail repareren.

Niets er in niets er uit

Volendam, maandag 23 april 2007, 15:37 uur.

Naar aanleiding van diverse inbraken in auto's heeft de politie in Volendam in de buurten waar dat gebeurde waarschuwingen tussen ruitenwissers gedaan. Hierin werden de eigenaren gemaand geen goederen van waarde in de voertuigen achter te laten en de voertuigen goed af te sluiten: Niets er in... Niets er uit! Verder wil de politie graag de dieven te pakken krijgen. Er wordt in burger en uniform gesurveilleerd, veelplegers worden in de gaten gehouden en sporen worden onderzocht. De politie kan het echter niet alleen en vraagt de Volendammers goed op te letten en bij verdachte omstandigheden te bellen met 0900-8844. Als er daadwerkelijk een auto wordt gekraakt, dus als iedere seconde telt, mag het alarmnummer 112 worden gebeld.

Zonder vaarbewijs

Watergang, maandag 23 april 2007, 15:10 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongeman uit Watergang bekeurd omdat hij zonder vaarbewijs in een snelle motorboot voer op het Noord-Hollands Kanaal. De minimumleeftijd om in het bezit te komen van een vaarbewijs is 18 jaar. De vaarregels en veel andere
wetenswaardigheden zijn te vinden op www.politie.nl onder de vraagbaak.

Bromfietser gewond

Zuidoostbeemster, maandag 23 april 2007, 16:50 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist die plaatsvond op de Purmerenderweg. Een 16-jarige jongen uit Purmerend reed vanuit de richting Zuiderweg in de richting van het Noorderpad. Ter hoogte van een garagebedrijf kwam een 21-jarige plaatsgenoot met zijn auto uit tegenovergestelde richting en sloeg linksaf zonder daarbij de bromfietser vrije doorgang te verlenen. De bromfietser werd met vermoedelijk beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit verklaringen van getuigen en betrokkenen blijkt dat de bromfietser vermoedelijk sneller heeft gereden dan maximaal is toegestaan. Naar de technische staat van de bromfiets wordt een onderzoek ingesteld.

Kenteken verstopt voor camera

Purmerland, dinsdag 24 april 2007, 08:06 uur.

Een agent zag, toen hij op weg was naar zijn werk, een man uit zijn bestelauto stappen en de achterdeuren openzetten. Vervolgens reed de man voorbij de camera die de geslotenverklaring controleert. De automobilist, een 30-jarige Purmerender reageerde niet op aanroepen van de agent in burger maar hij kon even later door een politieauto aan de kant worden gezet. De man heeft een proces-verbaal gekregen omdat hij zijn kenteken opzettelijk onleesbaar maakte.

Motoragente gewond

Hoorn, zondag 22 april 2007.

Een motoragente van de politie Zaanstreek-Waterland is tijdens begeleiding van de (wieler)ronde van Noord-Holland ten val gekomen en gewond geraakt. Een materiaalwagen van een wielerploeg reed aan de rechter zijde van de weg tussen Hoorn en Enkhuizen. Op het moment dat de agente de auto in wilde halen week deze uit naar links waadoor de motorrijdster zwaar moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Zij kwam ten val en werd met, naar later bleek, kneuzingen en een snijwond aan haar been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motorfiets kwam tegen een boom tot stilstand en raakte ernstig beschadigd.