Openbaar Ministerie

Voorlopige hechtenis verdachten van woninginbraken verlengd

Den Haag, 24 april 2007

De raadkamer van de rechtbank in Den Haag heeft vandaag de voorlopige hechtenis van een 15 jarige jongen uit Gouda en een 16 jarige jongen uit Haastrecht verlengd met 30 dagen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij woninginbraken in de wijk Goverwelle in Gouda. Afgelopen donderdag werd van een 20 jarige medeverdachte uit Gouda eveneens de voorlopige hechtenis verlengd met 90 dagen. De verdachten zijn voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij drie inbraken. Hun betrokkenheid bij andere inbraken wordt nog onderzocht.

Sinds het begin van dit jaar steeg het aantal woninginbraken in de wijk Goverwelle sterk. Bij de inbraken werden naast kleine goederen zoals i-pods en playstations ook auto's weggenomen De politie in Gouda heeft daarom extra toezicht gehouden, onder andere door biker politiesurveillances. Deze surveillances hebben geleid tot zes aanhoudingen. Drie personen zijn na verhoor zijn heengezonden en drie verdachten zitten er nog in voorlopige hechtenis. De 20 jarige verdachte, die op 7 april werd aangehouden terwijl hij met inbrekersgereedschap door de wijk liep, heeft een bekennende verklaring afgelegd.

De politie in Gouda constateert met de aanhoudingen een drastische daling van het aantal woninginbraken in de wijk Goverwelle.