Ministerie van Defensie

24-04-2007 16:53

PRINS VAN ORANJE BIJ COMMANDORAAD LUCHTMACHT

Foto: Leonie van Helmond (vlb Volkel) - Luitenant-generaal Hans de Jong heet de kroonprins welkom. Rechts op de foto luitenant-generaal Blomjous, Chef Militaire Huis.
klik voor vergroting
Kroonprins Willem-Alexander woonde vandaag in Breda een vergadering bij van de Commandoraad. De Prins werd bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen bij het Commando Luchtstrijdkrachten. De sfeer was open en prettig.

Naast de inzet van het luchtwapen in Afghanistan was er vooral aandacht voor de opleiding van vliegers en de inzetgereedheid van de hoofdwapensystemen. Luitenant-generaal Hans de Jong, commandant luchtstrijdkrachten, benadrukte dat het krijgsmachtdeel voortdurend in beweging is. Grote reorganisaties, invoering van extra vliegtuigen en helikopters, en gelijktijdig de afstoting van andere types vragen veel van het personeel. Temeer daar de luchtmacht al jarenlang bijna onafgebroken met alle wapensystemen succesvol wordt ingezet bij crisisbeheersingsoperaties.

Foto: Leonie van Helmond (vlb Volkel) - Een beer voor de jongste prinses
klik voor vergroting
Natuurlijk waren er ook felicitaties met de geboorte van Prinses Ariane. Generaal De Jong bood de kroonprins namens de luchtmacht een grote knuffelbeer aan gestoken in vliegeroverall met luchtmachtcap.

Foto: Leonie van Helmond (vlb Volkel) - De Commandoraad klik voor vergroting