ADO Den Haag

Den Haag, dinsdag 24 april 2007

Sarina Wiegman hoofdtrainer ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag heeft Sarina Wiegman voor het komende seizoen aangesteld als hoofdtrainer van het vrouwenteam. Beide partijen kwamen een eenjarig contract overeen met een optie voor een tweede seizoen.

Wiegman over haar nieuwe functie: "De opzet van de Eredivisie Vrouwen en de deelname van ADO Den Haag hieraan is van groot belang voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Het is dan ook een unieke kans het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen in de regio waar ik geboren en getogen ben."

De 37-jarige Wiegman is sinds dit seizoen trainer van v.v. Ter Leede uit Sassenheim, momenteel lijstaanvoerder in de dameshoofdklasse. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als coach van de KNVB-groepsselectie voor vrouwen onder 19 jaar in District West I/II.

Tijdens haar actieve carrière kwam Wiegman negen seizoenen uit voor Ter Leede, waarmee zij tweemaal de landstitel behaalde en eenmaal de KNVB beker won. In de periode tussen 1987 en 2001 speelde Sarina Wiegman bovendien 104 interlands.

ADO Den Haag neemt, evenals AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II, vanaf het seizoen 2007/2008 deel aan de Eredivisie Vrouwen. Om doorstroming van talent vanuit de hoofdklasse naar de Eredivisie te garanderen, is de residentieclub een samenwerkingsverband aangegaan met Ter Leede.


Noot voor de redactie (