Openbaar Ministerie

Eis in zaak overval Honselersdijk

Den Haag, 20 april 2007

De officier van justitie heeft gisteren 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk jeugddetentie gevorderd voor de één van de twee verdachten van de overval op een 90-jarige vrouw in Honselersdijk op 11 november vorig jaar. De officier achtte bewezen dat de verdachte, een 17 jarige jongen uit Honselersdijk, zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal met geweld en afpersing.

Bij de tweede verachte moet nog psychiatrisch onderzoek plaatsvinden. Zijn zaak is daarom aangehouden voor onbepaalde tijd.

De jongens zouden zaterdag 11 november 2006 rond 18.15 uur bij de vrouw hebben aangebeld onder het mom van het ophalen van een bal die in haar achtertuin was beland. De vrouw heeft één van hen binnengelaten die haar daarna met een mes zou hebben bedreigd. De vrouw is eveneens onzedelijk benaderd. De overvaller dwong haar haar pincode af te geven (zij gaf deze niet maar verzon een verkeerde code) en ging er van door met de bankpas van de vrouw, een geldbedrag van ongeveer 60 euro en een identiteitsbewijs.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak in de zaak waarin is jeugddetentie is geëist. Beide verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.