Politie Midden- en West Brabant

Politie zoekt getuigen van overval Breda

BREDA, 24 april 2007

Tweede bericht
Politie onderzoekt gewapende overval

BREDA: De politie onderzoekt een gewapende overval dinsdagochtend in de Moerwijk. Rond 08:10 uur drongen twee mannen een winkel binnen. In de winkel waren op dat moment vier personeelsleden aanwezig. De politie is op zoek naar getuigen van de overval.

De personeelsleden waren deze ochtend extra vroeg gekomen om de lading van een vrachtwagen uit te laden en in de winkel te zetten. Een van de personeelsleden had haar zoontje van vijf jaar bij zich. De overval gebeurde nadat de vrachtwagen weer was vertrokken. De overvallers dwongen een medewerker om de kluis open te maken en gingen er met een geldbedrag vandoor.

Al met al duurde de overval vijf minuten. De daders waren donker gekleed en hadden helmen op. Een van hen had een mes en de andere een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Niemand raakte bij de overval gewond maar de schrik zit er goed in bij de slachtoffers. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie onderzoekt de zaak. Naast de slachtoffers worden verschillende mogelijke getuigen gehoord. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden en zoekt de technische recherche naar mogelijke sporen.

Getuige oproep
De overvallers kwamen de winkel binnen via de achter ingang. Deze ingang is gelegen aan parkeerterrein waar veel medewerkers winkels aan de Moerwijk hun voertuig parkeren. De daders zijn na de overval op een zwarte scooter gestapt en weggereden in de richting van de Groene Dijk. De politie hoopt dat mogelijke getuigen zich zullen melden via 0900 8844.

Aangehouden met gestolen fiets

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag rond 13:30 uur in de Julianalaan een 19-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten kregen een melding dat een viertal jongens mogelijk een fiets zouden hebben gestolen. Aan de hand van de signalementen trof de politie even later de aangehouden verdachte op een fiets. Tijdens zijn verhoor bekende de jongen de fiets zaterdag te hebben gestolen op het station in Etten-Leur. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Om het dossier volledig te maken, zal de politie nog enkele getuigen horen. Na zijn verhoor, werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Vernieler aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen rond 02:30 uur op de Vismarktstraat een 25-jarige Bredanaar aangehouden. Dit gebeurde nadat de man in een café in die straat in het toilet een vernielde. Agenten kwamen ter plaatse en bekeken de beelden. Daarop was te zien hoe de man de toiletruimte binnenkwam, omhoog keek naar de camera en deze met drie klappen op zwart zette. Medewerkers van het café zagen het gebeuren en hielden de man staande. Ze droegen hem later aan de politie over. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na zijn verhoor kon hij weer gaan.

Politie vindt auto maar geen inbrekers

BREDA: De politie onderzoekt een inbraak maandagavond rond 22:45 uur in een kledingwinkel in de Wilhelminastraat. Daders hadden de voordeur met grof geweld uit de bevestigingen geslagen en uit de schappen enkele stapels kleding meegenomen.

Een getuige kon de politie vertellen dat een auto voor de winkel stopte. Een persoon stapte uit en beukte de deur in. Een andere man stapte uit en deed de achterklep open. De eerste man kwam toen reeds naar buiten met een stapel kleding. Vervolgens gingen ze allebei naar binnen en kwamen beiden met een stapel kleding naar buiten. Hierop vertrokken ze in de auto.

Agenten die op de melding af kwamen, zagen op grote afstand de vermoedelijke vluchtauto en zetten de achtervolging in. Ze zagen in de Cornelis Jooststraat hoe de wagen stopte en een persoon weg liep. Dichterbij gekomen, bleek het inderdaad om de wagen van de inbrekers te gaan. Van hen was echter, ook voor de politiehond, geen spoor meer te bekken. De politie heeft de auto veiliggesteld en deze zal op sporten onderzocht worden door de technische recherche. Van de eigenaar van de winkel is een aangifte opgenomen.

Inbraak in kinderdagverblijf

ETTEN-LEUR: De politie onderzoekt een inbraak in een kinderdagverblijf in de wijk De Keen. De inbraak gebeurde in de avond van maandag of de vroege ochtend van dinsdag. Een medewerkster ontdekte de inbraak rond 07:00 uur. De dader(s) hebben een raam geforceerd om binnen te komen. Eenmaal binnen hebben ze alles overhoop gehaald en is een klein geldbedrag meegenomen.

Auteur: Manfredi Mauro