VVD


24-4-2007

VVD: Succesvol Innovatieplatform kan niet zonder echte ondernemers

VVD-woordvoerder Economische Zaken Aptroot heeft vragen gesteld aan de Minister-President over de door het kabinet benoemde leden van het Innovatieplatform (IP).

Het platform van 17 leden bestaat nu uit 3 ministers, 3 vertegenwoordigers van universiteiten, 3 topmannen van beursgenoteerde ondernemingen en verder vertegenwoordigers van de (semi-)publieke sector. Echte ondernemers ontbreken en een succesvol IP kan alleen maar slagen als ook ondernemers daar deel van uit maken.

In de brief van de Minister-President aan de Tweede Kamer staat dat bevorderen van ondernemerschap een taak is van het IP. Aptroot: "Het wordt weer praten over ondernemers en ondernemerschap zonder ondernemers. Heeft de Minister-President nou niets geleerd van het mislukken van het IP de afgelopen jaren?".

De VVD stelt daarom voor het aantal hoogleraren, ministers en topmannen van beursgenoteerde bedrijven in het IP te beperken tot 1 en ervoor in de plaats 6 echte ondernemers te benoemen.

Aptroot: "Het IP mag niet weer mislukken. Echte ondernemers weten wat er aan de hand is en kunnen duidelijk maken wat er moet gebeuren. Met de huidige samenstelling start het IP verkeerd en zijn de echte ondernemers alleen maar toeschouwer, zo wordt het niets. De VVD roept de Minister-President op om deze fout, nu het nog kan, meteen te herstellen."

dinsdag 24 april 2007

Voor nadere informatie: c.aptroot@tweedekamer.nl of www.charlieaptroot.nl