Gemeente Voorschoten

Kort&klein nieuws uit het college van 24 april
Uitgebracht op: dinsdag 24 april 2007

College van burgemeester en wethouders gaan op wijkbezoek In het coalitieprogramma Sprankelend en Betrokken 2006-2010 staat dat de gemeente een meer naar buiten gerichte organisatie gericht op de burgers van Voorschoten wil zijn. Het college wil daar zelf invulling aan geven door regelmatig een wijk te bezoeken. Het doel is dat het college zich ter plaatse nader laat informeren over wat zich allemaal in de wijk afspeelt. Eerder (20 februari 2007) fietste het college in het buitengebied en dit bleek een succesvolle formule om met elkaar ontwikkelingen te bespreken. Het eerste wijkbezoek is dinsdag 29 mei. Het college heeft besloten om elke laatste dinsdag van de maand een wijk te bezoeken. Het programma wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De rekenkamer is positief over programmabegroting 2007 De rekenkamer heeft een Quick Scan onderzoek gehouden naar de programmabegroting 2007. Het onderzoek leidt tot een positief oordeel over de nieuwe opzet van de programmabegroting. De rekenkamer ziet dit als een goed voorbeeld voor Wassenaar en Oegstgeest. Verder vraagt de rekenkamer aandacht om de verbinding tussen kosten en doelen meer expliciet te maken. Tot slot spreekt zij het advies uit om de positieve lijn de komende jaren voort te zetten in het totale planning en control instrumentarium.

Discussienota over Ondernemersfonds naar de raad Het college biedt de raad een discussienota aan die informatie geeft over het opzetten van een ondernemersfonds. Aanleiding is het Initiatiefvoorstel van fractievoorzitster Hester Tjalma (CDA) van mei 2006, waarin zij om een haalbaarheidsonderzoek vraagt. De discussienota Ondernemingsfonds Voorschoten heeft tot doel inzicht te geven in de materie en dat er een goede discussie in de raad kan worden gevoerd over het Initiatiefvoorstel. De raad zal zich richten op de volgende vragen: wat willen we bereiken met het ondernemersfonds? ; hoe gaan we het financieren? ; hoe gaan we het fonds beheren? Ervaringen met het ondernemersfonds Leiden en gesprekken met delegaties van Voorschotense ondernemerskringen vormen de basis voor de discussienota. Indien de raad het wenst zal het college komen met een uitgewerkt voorstel voor besluitvorming.


- einde bericht -