EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

04/24/2007 - EVO: 'Schade files tussen Venlo en Eindhoven vanmorgen bedraagt 200.000 euro'

Eindhoven vanmorgen bedraagt 200.000 euro'

Vanmorgen was het raak op dé oost-west transportader van Nederland, de A67. Door een ongeval in de vroege uren stond het verkeer van Venlo in de richting Eindhoven bijna 6 uur vast. De economische schade die dit tot gevolg heeft, bedraagt volgens EVO al snel 200.000 euroâs. Het verkeer zocht alternatieven, hierdoor bleef de filelengte op de A67 relatief beperkt, maar stond wel de hele regio, inclusief de lokale wegen, volledig vast. De problematische bereikbaarheid bewijst dat het aanleggen van de A74 voor de regio geen luxe is, maar bittere noodzaak.

Op middellange termijn zal ook de verkeersproblematiek tussen Venlo en Eindhoven moeten worden aangepakt. EVO bepleit dat de A67 serieus wordt aangepakt. Op korte termijn betekent dit langere op- en afritten op de A67 en op middellange termijn betekent dit een verbreding naar 2x3 rijstroken.

Om de spits te mijden gaan veel vrachtautoâs vroeg de weg op. Dit geldt zeker ook voor de A67. Het aandeel vrachtverkeer bedraagt hier circa 35 procent. Dit is een factor drie ten opzichte van het hoofdwegennet in ons land. Op piekmomenten bedraagt het aandeel zelfs bijna 70 procent. Bij de minste calamiteit leidt hier dan ook snel tot grote economische schade. Al jaren is bekend dat het volume van goederenvervoer sterk stijgt. De groei is juist het sterkst op de achterlandverbindingen zoals de A67. Bovendien zal door de komst van Tradeport-Noord, Greenport en de Floriade deze groei zeker niet kleiner worden, met een slechte bereikbaarheid en doorstroming tot gevolg.