KNHS


Zilveren KNHS-spelden
24 april 2007
Cees Mulders en Martien van den Heuvel

In de afgelopen maanden heeft de KNHS weer een aantal zilveren spelden uitgereikt aan leden die veel hebben betekend hebben voor de paardensport.

Piet Keunen
Tijdens de voorjaarsledenvergadering 30 maart van Ruiterclub De Karwats uit Blerick werd Piet Keunen door Mat Vestjens onderscheiden met de zilveren KNHS-speld. Piet is 50 jaar lid van De Karwats en in deze periode is hij zeer actief geweest als ruiter maar ook bestuurlijk. Een hoogtepunt uit zijn sportieve carrière is het behalen van het kampioenschap Z-springen te Rossum in Overijssel met het paard Royal Scots in 1975. In het daaropvolgende indoorseizoen werd Piet ook nog Limburgs kampioen Z-springen met het paard Liretto. Door deze resultaten werd hij uitgenodigd voor de NCRV springtrofee wat uitgezonden werd op TV, hierdoor kreeg hij nationale bekendheid. Sinds 1977 is Piet bestuurslid bij De Karwats en daanaast zit hij in het kring- en regiobestuur. Door het bekleden van deze functies is hij vaak bondsvertegenwoordiger op wedstrijden. Piet is ook nog enkele jaren commandant van De Karwats geweest en verder is hij zeer actief als springjurylid. Samen met zijn vrouw Bep heeft hij ook 25 jaar het wedstrijdsecretariaat van de paarden verzorgd. Sinds 2005 zit Piet ook nog in de commissie paarden belangen van de LLTB, en in de discipline commissie springen van de KNHS.

Cees Mulders
Een voorbeeld-vrijwilliger die ook nog eens multifunctioneel inzetbaar was aldus KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel die Cees Mulders (76) uit Oudenbosch (zie foto) het zilveren KNHS-insigne opspelde. Waar je hem ook ontmoet, altijd is hij tot in de puntjes verzorgd en altijd is hij met zijn vrouw Koosje. Cees Mulders was jarenlang bestuurlijk en organisatorisch actief voor hippische evenementen als de Brabantse Ruiterdagen te Oudenbosch, het Pinksterconcours-hippique van Bergen op Zoom en Indoor West-Brabant. Daarnaast was Cees Mulders actief als speaker, ringmeester en jurylid in vrijwel alle disciplines. De laatste jaren trad hij op de tuigpaardenconcoursen veelvuldig aan als jurylid. Cees Mulders heeft na ruim zestig jaar trouwe dienst zijn rijke hippische carrière afgesloten.

Bèr Mertens
Op 12 maart werd door de federatiebestuurder van de KNHS Mat Vestjens de zilveren speld van de KNHS opgespeld bij Bèr Mertens. In zijn toespraak memoreerde Mat Vestjens de vele functies die Bèr Mertens de afgelopen 30-35 jaar gehad heeft in de paardensport. Te weten (onder-) voorzitter Kring Heibloem, bestuurslid kring paarden, (onder-) voorzitter Kring Midden-Limburg, voorzitter Concourscommissie (paarden, ponys), parcoursbouwer paarden en ponys, jurylid dressuur tot en met Z2, afdelingsdressuur en springen, instructeur, commandant en regiobestuurder.
Maar de manier, waarop deze functies werden ingevuld, is bijzonder: Bèr doet alles belangeloos, heeft veel plezier in dit soort vrijwilligerswerk en is altijd bereid om te helpen. Ondanks zijn 61-jarige leeftijd staat hij nog steeds geheel open voor nieuwe ideeën. Samenwerken en altijd klaar staan en daarbij ook nog met niemand onenigheid krijgen zijn eveneens bijzondere gaven. Bèr is een goed mens. Voor dit werk en de grote maatschappelijke betrokkenheid in zijn eigen regio werd Bèr reeds koninklijk onderscheiden. Maar op de kringvergadering van 12 maart kondigde Bèr toch aan dat zijn voorzitterschap kring Midden-Limburg van de KNHS spoedig zou eindigen!