Ingezonden persbericht


Corel en C-DESIGN in samenwerkingsverband voor het leveren van software aan de modesector

Nieuwe software verkort introductietijd en vermindert productiekosten voor confectiecollecties

Maidenhead (VK) en Parijs (Frankrijk) - 24 april 2007 - Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSX:CRE) en C-DESIGN brengen gezamenlijk C-DESIGN Fashion® uit, een complete oplossing voor modeontwerp en kledingproductie die is gebaseerd op de kracht van de bekroonde grafische engine van CorelDRAW®. C-DESIGN Fashion biedt klanten een alles-in-één oplossing voor het gehele modeontwerpproces, van productontwerp tot en met merchandising in de winkel.

C-DESIGN Fashion is een vernieuwende oplossing waarmee klanten hun collectie sneller en goedkoper op de markt kunnen brengen dan ooit tevoren. Het is de voorkeursoplossing van toonaangevende Europese ontwerpers, waaronder ZARA, PIMKIE en OKAIDI, die C-DESIGN Fashion gebruiken voor het ontwerpen van hun zeer modieuze, volledige confectielijnen in recordtijd.

"Wij onderkennen dat ontwerpers in de uiterst concurrerende modebranche onder constante druk staan om een ontwerp uit te werken van concept tot winkelproduct in steeds kortere tijd," aldus Patrick Abbou, CEO bij C-DESIGN. "De C-DESIGN Fashion-oplossing is ontworpen met het oog op deze stringente eisen, en biedt een alles-in-één softwarepakket dat het ontwerpproces stroomlijnt, waardoor de modehuizen doelmatiger en uiteindelijk winstgevender kunnen werken."

C-DESIGN Fashion is beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans en is een CAD-softwarepakket (Computer Aided Design), dat ondersteuning biedt voor de indelingen voor vectorafbeeldingen en bitmaps. Het bevat een database met meer dan 18000 bestaande kledingstukken, vormen en details voor dames-, heren- en kindermode. Met deze software kunnen ontwerpers en patroontekenaars hun kledingstukken en accessoires ontwerpen en snel stoffen, patronen, kleuren en speciale effecten toevoegen. De software omvat tevens Technical Packs, waarmee het delen van informatie aan leveranciers gemakkelijk wordt, zoals maatspecificaties, etiketten en naai-instructies, maar ook maatborden, waardoor het productieproces verder wordt vereenvoudigd. Als het ontwerp klaar is, kunnen klanten de software gebruiken voor visuele merchandising van de nieuwe collectie, van het maken van afbeeldingen die de indeling van etalages voorstellen, tot winkeldisplays of zelfs modeshows.

"C-DESIGN is een preferent partner van Corel en wij zijn zeer opgetogen dat zij de kracht van de grafische engine van CorelDRAW hebben gebruikt om een gespecialiseerde oplossing te ontwikkelen die voldoet aan de specifieke vereisten van de modebranche," aldus Gérard Métrailler, Senior Product Manager van Graphics bij Corel. "C-DESIGN Fashion bouwt voort op de expertise en kracht van beide bedrijven en is een essentieel hulpmiddel voor de modeontwerper van vandaag."

C-DESIGN Fashion is een favoriete oplossing van Europese gebruikers en is nu ook verkrijgbaar in Noord-Amerika voor een prijs van US$ 9500. Er bestaan speciale prijsmogelijkheden voor aankoop van bulklicenties.

Over C-DESIGN

C-DESIGN Fashion, dat specifiek is ontwikkeld voor de modebranche, stelt ontwerpers in staat om hun eigen modellen en confectiecollecties op de computer te ontwerpen. Als het kledingontwerp gereed is, kan dit worden aangepast en gewijzigd tijdens het experimenteren met materialen en kleuren. C-DESIGN Fashion biedt ontwerpen voor dames, heren en kinderen, waaronder ook badkleding en lingerie.

Het hoofdkantoor van C-DESIGN bevindt zich in Parijs en het bedrijf heeft recent een nieuw kantoor geopend in New York. Bezoek www.cdesignfashion.com voor meer informatie over de oplossingen van dit bedrijf voor de modesector.

Over Corel

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW Graphics Suite, Corel® Paint Shop Pro®, Corel® Painter(TM), Corel DESIGNER®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip® en iGrafx®. In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD®, en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE. www.corel.com

###

© 2007 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, iGrafx, InterVideo, WinDVD, Ulead en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.



Ingezonden persbericht