ROC van Amsterdam bestrijdt onvoldoende voor examens

24.04.2007 / 18:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Roc van amsterdam

Roc van amsterdam

Het ROC van Amsterdam heeft vandaag bericht ontvangen van het ministerie van Onderwijs over de examenlicentie van een aantal van haar opleidingen. Inhoud van dat bericht is dat het ministerie het voornemen heeft om van deze opleidingen de examenlicentie in te trekken.

Het bericht betreft de examenlicentie van zeven opleidingen, te weten medewerker Beheer ICT, Sport- en bewegingscoördinator, Bedrijfsautotechnicus (BOL), Bedrijfsautotechnicus (BBL), Receptionist, Medewerker vrede en Veiligheid en Beveiliger

Het ministerie geeft het ROC van Amsterdam nog drie weken de tijd om aanvullende informatie te verstrekken. Na deze tijdslimiet moet blijken of het voornemen ook daadwerkelijk tot het intrekken van examenlicenties leidt.

Het aantal leerlingen dat deelneemt aan de zeven genoemde opleidingen, is 600. Op het totaal van 36.000 leerlingen is dat 1,7 procent.

De reden dat de zeven opleidingen op de lijst voorkomen, is voornamelijk van administratief-procedurele aard. De afgelopen periode heeft het ROC van Amsterdam de door het ministerie geconstateerde leemtes bij de zeven opleidingen opgevuld.

Het ROC van Amsterdam verwacht het ministerie er de komende drie weken van te kunnen overtuigen, dat de examens aan alle gestelde eisen voldoen.

College van Bestuur-voorzitter Edo de Jaeger: Ik hecht er sterk aan te benadrukken dat noch ROCvA-leerlingen, noch hun ouders, noch het bedrijfsleven zich ongerust hoeven te maken over de opleidingen van de school. Iedere ROCvA-leerling kan op het ROC van Amsterdam zijn opleiding volgen en zijn examen afleggen. Dat was zo en dat blijft zo.