Gemeente Rotterdam

Op zaterdag 21 april jl. is Gemeentebelastingen Rotterdam gestart met de actie "Uw belasting klemt". Het doel van deze actie is het opsporen van wanbetalers met behulp van automatische kentekenplaat herkenning. Tijdens de actie werd op 31 auto's beslag gelegd voor een totaal bedrag van 33.000 euro, waarvan 11.000 euro direct met de gemeentelijke belastingdienst afgerekend.

Uw belasting klemt
Onder het motto "Uw belasting klemt" is Gemeentebelastingen Rotterdam op zaterdag 21 april gestart met het opsporen van wanbetalers. Het klemteam van Gemeentebelastingen ging zaterdag op zoek naar auto's van wanbetalers in Rotterdam-West. Het gaat om wanbetalers met belastingschulden waarvan de betaaltermijnen ruim zijn overschreden en waarvoor een dwangbevel is verstuurd. Bij de opsporing wordt gebruik gemaakt van automatische kentekenplaat herkenning (ANPR).

Voor 33.000 euro beslag gelegd op 31 auto's
Op één dag is voor 33.000 euro beslag gelegd op 31 auto's. Deze auto's werden direct voorzien van een wielklem. In 19 gevallen werd ter plaatse de schuld afgewikkeld of een regeling getroffen, deurwaarders van Gemeentebelastingen incasseerden hierbij 11.000 euro. Van de 12 andere zaken werden 5 auto's direct afgevoerd en vanmorgen stonden nog 7 voertuigen met een wielklem. Als vandaag niet wordt afgerekend, worden deze auto's alsnog afgevoerd.

Actief incassobeleid
Met deze actie gaat Gemeentebelastingen door op de ingeslagen weg, een actief en streng incassobeleid. Dit laat overigens onverlet dat alle andere invorderingsmaatregelen onverkort van kracht blijven en zullen worden ingezet om de belastingen te kunnen innen. Het gaat dan om loonvorderingen en beslag op banktegoeden, maar ook beslag op huisraad. Ook blijft Gemeentebelastingen samenwerken met de Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond en de Rijksbelastingdienst bij ANPR-acties.

Bron: Communicatie GBR, 23-04-2007