LTO Noord


'10 wegen om te groeien'

Eerste exemplaar â10 wegen om te groeienâ uitgereikt

âDe Achterhoek en Liemers zijn niet klein te krijgen.â Met deze openingszin overhandigde LTO Noord bestuurder Ben Lichtenberg het eerste exemplaar van het boekje â10 wegen om te groeienâ op donderdag 19 april aan Harry Keereweer, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland. âGrootschalig ondernemen in een kleinschalig landschap hoeft geen conflicten te veroorzaken. Als Provincie ondersteunen we daarom pilotprojecten met dit thema in Berkelland en Lochem.â

Groot uithoudingsvermogen

Boeren tussen bomen, singels en bossen kan. Ondernemers in de Achterhoek hebben een groot uithoudingsvermogen en ze kunnen zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden, aldus Lichtenberg. âIn dit boekje zijn hiervan genoeg voorbeelden te vinden.â Groeien in bedrijfsomvang is er één, maar bijvoorbeeld ook het verbeteren van de verkaveling, het uitvoeren van landschapsonderhoud en extra opbrengsten halen uit verbrede landbouw. Het komt allemaal aan de orde in het boekje â10 wegen om te groeienâ.

Onderzoek en boerentips

Samen met ASG, de Melkvee Academie en het Plattelandshuis Achterhoek en Liemers draagt LTO Noord oplossingen aan voor schaalvergroting binnen de melkveehouderij. Korte bondige onderzoeksresultaten en praktijkervaringen âvanzelfsprekend onderbouwd met euroâs- zijn afgewisseld met tips van boeren. Het zijn voorlopers die kansen blijven zien voor een economische melkveehouderij in de Achterhoek en Liemers. Ze zorgen voor een inspirerend accent in een boekje boordevol kennis.

Het boekje â10 wegen om te groeienâ zal eind april gratis verstuurd worden naar alle melkveehouders in de Achterhoek en Liemers.

Downloaden van het Boekje `10 wegen om te groeien`.
---

__________________________

Voor meer informatie over dit persbericht of een gratis (folio) exemplaar van â10 wegen om te groeienâ kunt u contact opnemen met:

LTO Noord Projecten, Marleen Lenssinck

T 0570 - 66 28 10

E mlenssinck@ltonoordprojecten.nl

Dinsdag 24 april 2007