Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 april 2007 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 16 april 2007

2. Best.secr Uitnodigingen: Beslissen wie gaat. a. burg. weth.v.d. Berk a. 50-jr. huwelijk fam. V.d. Zanden d.d. gaan; 7 mei 2007; b. burg. en weth. b. 50-jr. huwelijk fam. V. Weert d.d. 16 Hendriks gaan; mei 2007; c. weth.v.d. Berk en c. hoogste punt Hoge Vonderstraat d.d. weth. Dekkers gaan. 8 mei 2007.


3. BEZ-HZ Wijzigingen van de nieuwe woningwet. Voor kennisgeving aannemen. Akkoord.
4. OSZ-FIN Conceptstukken m.b.t. jaarrekening Instemmen met concept-programmarekening 2006 incl. Akkoord. 2006. jaarverslag 2006.
5. OSZ-JZ Beslissing op bezwaar. 1. dhr. en mevr. Van Rooij niet ontvankelijk verklaren Akkoord. voor zover hun bezwaren zich richten tegen de brieven van 23-11-2006 en 18-12-2006; 2. de bezwaren van indieners voor het overige ongegrond verklaren en het bestreden besluit van 8- 12-2006 handhaven.


6. PBZ-BB Trouwen in Sint-Oedenrode. 1. Instemmen met het uitgangspunt dat trouwen in Akkoord. Sint-Oedenrode niet beperkt blijft tot het gemeentehuis of kasteel Henkenshage, maar op meer locaties in Sint-Oedenrode mogelijk wordt. 2. De vakspecialist burgerlijke stand mandateren om externe locaties goed te keuren voor het sluiten van huwelijken. 3. Voorbereiden van een voorstel aan de gemeenteraad om de kosten (leges) voor trouwen in Sint-Oedenrode aan te passen met ingang van
1-1-2008 4. Akkoord gaan met een overgangsregeling van juni 2007 tot januari 2008, waarbij nog de oude

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 april 2007 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. tarieven van kracht blijven, maar wel al meer mogelijkheden geboden worden. 5. Na besluitvorming het Reglement Burgerlijke Stand aanpassen. 6. Akkoord gaan met de voorwaarden zoals gesteld in het evenementenbesluit.
7. Voor kennisgeving aannemen dat de afdeling OSZ- PZ nog met een separaat voorstel komt tot aanpassing van de rechtspositieregeling van de Babsen, rekening houdende met de nieuwe situatie trouwen in Sint-Oedenrode.

7. PBZ-BW Verkoop grond + vaststellen 1. koopovereenkomst aanbieden aan Gebr.v. Stiphout; 1. koopovereenkomst doelgroepen. 2. doelgroepen vaststellen voor 21 woningen in aanbieden aan gebr. Van Langesteeg Oost. Stiphout; 2. de doelgrepen voor de 21 won. Langesteeg Oost zijn: voor de hoekwoningen starters en doorstromers en voor de tussenwoningen starters.
8. PBZ-BW Vaststellen doelgroepen Rooise Zoom. Volgorde doelgroepen vaststellen voor 62 nieuw te De doelgroepen zijn bouwen woningen in Rooise Zoom (Hendriks). doorstromers, senioren en starters.
9. PBZ-BW Vrijstellingsprocedure t.a.v. realisatie 4 1. instemmen met de weerlegging van de zienswijzen; Akkoord. woningen Van Duppenstraat. 2. de art. 19, lid 1 WRO procedure voortzetten door een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij GS.


10. PBZ-BW Koppeling Bouw- en Milieuvergunning. Kennisnemen van de aanvulling op de adviesnota met als Akkoord. onderwerp koppeling bouw- en milieuvergunning; deze aanvulling is opgesteld naar aanleiding van de beraadslaging en het besluit op de genoemde notitie.
11. PBZ-BW Welstandszorg Nieuwe Stijl. Instemmen met het voorstel van het DB Welstandszorg Akkoord. Noord Brabant inzake welstandszorg Nieuwe Stijl.
12. PBZ-BW Richtlijnen MER, vleeskuikenshouderij Instemmen met de richtlijnen voor het opstellen van een Instemmen met richtlijnen Veerseheide. MER, conform het advies van de cie MER. MER inzake Veerse Heide 9.
13. SLZ Lokaal archeologiebeleid. 1. instemmen met de notitie archeologiebeleid gemeente Akkoord. Sint-Oedenrode ­ april 2007; 2. instemmen met het periodiek bijstellen van de verwachtingskaart te delegeren aan het college van B&W;

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 april 2007 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 3. instemmen een bedrag van 5.700,-- in de begroting op te nemen voor kosten derden uitvoering archeologiebeleid. 4. notitie voorleggen aan de raad.


14. SLZ-IG Herinrichting Heuvel-Kerkplein, opening. 1.500,-- bijdragen in de kosten van de "opening" van de Akkoord. Heuvel en Kerkplein.
15. SLZ-IG Ontsnippering Instemmen met: 1,2 en 3 akkoord; Slophoosweg/Boxtelseweg en Sloef- 1. de ontsnippering van een tweetal gebieden in Sint- 4. ter kennisname naar raad. Kasteellaan. Oedenrode; 2. de voorfinanciering daarvan; 3. een maximale gemeentelijke bijdrage uit reguliere budgetten ad 20.000,--; 4. raadsvoorstel.


16. SLZ-IG Pilot's gratis openbaar vervoer of tegen 1. Pilots voor gratis openbaar vervoer, al dan niet voor Akkoord. vast laag tarief. bepaalde doelgroepen, of tegen vast tarief 0,50 in principe toejuichen; 2. bij de provincie aandringen om ook het traject Eindhoven - Sint-Oedenrode te betrekken bij de pilot.


17. PBZ Motie "ambtenaren met Instemmen met de brief van de raad van de gemeente Akkoord. gewetensbezwaren". Sint-Oedenrode aan de Minister van BZK en aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen in de Tweede Kamer der Staten Generaal.
18. PBZ-BW Vaststellen doelgroepen Van Doelgroepen vaststellen voor 3 woningen aan de Van Akkoord. Duppenstraat. Duppenstraat.
19. PBZ-WIZ Gevolgen invoering Wmo voor In afwachting van de landelijke ontwikkelingen voor wat Akkoord. bekostiging dure woningaanpassingen. betreft het door het rijk beschikbaar stellen van budget voor bekostiging van dure woningaanpassingen, een bedrag van 50.000,-- uit de algemene reserves oormerken als risicodekking.
20. PBZ-WIZ Convenant cliëntenparticipatie Wmo. Het convenant cliëntenparticipatie Wmo samen met het Akkoord. cliëntenparticipatie Wmo Sint-Oedenrode ondertekenen.
21. PBZ-WIZ Wmo subsidieaanvraag praktische 1. het subsidieverzoek van praktische thuishulp niet in Akkoord. thuishulp. behandeling nemen; 2. de aanvrager hierover middels een beschikking informeren.


22. PBZ-WIZ Brief Min. SZW inz. aanpassingen Voor kennisgeving aannemen. Akkoord. budget werkdeel WWB 2007.

23. SLZ-EVO Startsubsidie Stichting Theaterkoor Een startsubsidie van 1.100,-- toekennen tbv de Akkoord.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 24 april 2007 PAGINA 4

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Rooi. reguliere exploitatie van de Stichting Theaterkoor Rooi en deze kosten dekken uit de UPC middelen.
24. SLZ-EVO 50-jarig jubileum weekmarkt Sint- Kennisnemen van het programma rondom het 50-jarig Akkoord. Oedenrode. jubileum van de weekmarkt op vrijdagochtend.
25. SLZ-IG Schenking van bomen. Aanvaarden van een schenking van 4-tal bomen. Akkoord.
26. SLZ-IG Financiële bijdrage aan Streekfestival In afwijking van een gevraagde bijdrage van 2.500,-- dit Akkoord. Het Groene Woud. jaar een bedrage van 2.000,-- beschikbaar stellen en deze bijdrage de volgende jaren telkens met 500,-- naar 0,-- afbouwen.