Vereniging Nederlandse Gemeenten

23.02.2007

Hoe richt u de openbare ruimte zo in dat kinderen meer gaan buitenspelen en bewegen? Welke maatregelen moet je treffen voor de veiligheid en voor het tegengaan van vandalisme door hangjongeren? Hoe richten andere gemeenten de woonomgeving kindvriendelijk in?

Het Netwerk Kindvriendelijke Steden, waar de VNG met onder meer Jantje Beton en Veiligverkeer Nederland in participeert, organiseert in samenwerking met de RAI het evenement Young Urban.

Young Urban brengt partijen die zich bezighouden met de inrichting van onze woonomgeving, zoals afdelingen Bouwen en Wonen, projectontwikkelaars en corporaties, samen met de 'zachte sector', professionals in de jeugdzorg, welzijn en volksgezondheid.

Het evenement wordt gehouden op 24, 25 en 26 april in de RAI in Amsterdam en bestaat uit lezingen, presentaties en seminars, en een vakbeurs.

Besloten bijeenkomst
Op 25 april zijn er besloten bijeenkomsten voor bestuurders en ambtenaren die betrokken zijn bij de jeugd en de inrichting van de openbare ruimte. Hier wisselt u ervaringen uit over het ontwerpproces, de inspraakprocedures en beheerproblematiek. Tijdens de lunch is er een debat tussen bestuurders en jongeren. 's Middags doet u inspiratie op bij de presentaties van bestaande kindvriendelijke projecten door gemeenten.

Vakbeurs
Gelijktijdig met het evenement vindt ook Urban Design plaats, een vakbeurs voor de inrichting van de openbare ruimte. Exposanten tonen hun nieuwste producten, zoals sport- en speeltoestellen en straatmeubilair. Maar ook kennisinstituten en belangengroeperingen presenteren hun diensten.

Deelname aan de bijeenkomsten voor bestuurders en ambtenaren op 25 april is gratis. U kunt zich per e-mail aanmelden via info@kindvriendelijkesteden.nl

Meer informatie

* Website Young Urban