Ingezonden persbericht


Persuitnodiging
Bekende Nederlanders laten hun stem horen
Galadiner tegen dierproeven op varkens

Den Haag, 17 april 2007

Geachte redactie,

Op 24 april, Wereldproefdierendag, zetten Bekende Nederlanders zich in voor vervanging van dierproeven op varkens. Zij ondersteunen hiermee de Vereniging Proefdiervrij die, in het kader van het Chinese jaar van het varken, een varkensgaladiner organiseert.

Bekende Nederlanders waaronder Giel Beelen, Antonie Kamerling, Isa Hoes, Emile Ratelband, Menno Köhler, Annemarie Postma, Marijke Helwegen, Ad Visser, Belinda Meuldijk en Paula Udondek zullen tijdens een speciaal galadiner -in black tie- een chique maaltijd aangeboden krijgen in de stal van de boerderij van het Beloofde Varkensland in Amstelveen.

Voorafgaand aan dit diner brengen onze gasten een bezoek aan Familie Bofkont in de Varkens Massage Salon, wat uiteraard een spectaculair persmoment oplevert. Door deelname aan deze actie laten. Bekende Nederlanders zien dat dierproeven op varkens onacceptabel zijn. Nog altijd worden varkens gebruikt voor dierproeven. In 2005 werden in Nederland 612.809 dierproeven gedaan. Hiervan werden er 10.198 uitgevoerd op varkens. Over het doel van de testen met varkens wordt bijna geen informatie verstrekt. Varkens worden gebruikt voor de ontwikkeling van medicijnen, sera en vaccins voor mensen en dieren en voor de productie van geneesmiddelen. Het varken is een gewild 'model' voor onderzoek naar suikerziekte en leefstijlproblemen zoals overgewicht. Hiervoor worden katheters aangebracht in de bloedvaten van het dier.

Aanmelden
Wij hopen u tijdens het galadiner te ontmoeten. Ontvangst om 10.30 uur; tussen 10.30 uur en 11.00 uur worden de Bekende Nederlanders op de rode loper onthaald. U kunt uw komst melden per e-mail via info@vanoortenvanoort.nl of via telefoonnummer 070-3691700. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Marja Zuidgeest via telefoonnummer 06 - 23 56 58 47. Het adres en de routebeschrijving treft u op de achterkant van de uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Proefdiervrij
Marja Zuidgeest, directeur

Dierproeven veroorzaken een hoop dierenleed, en dat kan anders. Proefdiervrij zet zich in voor de proefdieren. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven en consumenten. Wij vinden het tijd voor proefdiervrije technieken