Gemeente Rijswijk

Persbericht
No: 0704/5213
datum 17 april 2007

Extra aandacht voor verkeersveilige
schoolomgeving bij vijf basisscholen in
Rijswijk

In de directe omgeving van vijf Rijswijkse basisscholen zijn vanaf dinsdag 24 april opvallende en kleurrijke markeringen aangebracht. De nieuwe inrichting is ontwikkeld om de verkeersveiligheid in de directe schoolomgeving voor de kinderen te verbeteren. Verkeerswethouder Jense zal de 24 april om 9.00 uur bij de J.H. Snijdersschool de openingshandeling van de nieuw ingerichte schoolomgeving verrichten. Niet geheel toevallig valt de starthandeling in de week van de wereldverkeersveiligheid.

De inrichtingsplannen zijn door de gemeente Rijswijk in samenspraak met verkeersouders van de Godfried Bomansschool, 't Prisma en de J.H. Snijdersschool opgesteld. De Mariaschool en de Steenvoordeschool hebben zich aan snel bij het project aangesloten waardoor nu in één keer vijf scholen een verkeersveiliger inrichting krijgen.
Bij de veiliger inrichting volgen de kinderen de ideale looproute via opvallende voetjes en smileys op de stoep. Er staan verder kleurige zuilen die de weggebruiker er op attenderen dat zij een school naderen. Hekjes en paaltjes voorkomen dat auto's op de stoep parkeren. Speciale afzetzones regelen het halen en brengen met de auto. De inrichting zorgt er voor dat de lopende en fietsende scholier weer de ruimte krijgt om veilig de school te bereiken.

Na het startsein van wethouder Jense gaat er een feestelijke optocht van start met kinderen op versierde fietsen die letterlijk achter de muziek aan gaan. De gemeente en de verkeersouders hopen dat dit gezamenlijke initiatief voor een verkeersveilige schoolomgeving navolging krijgt.