Gemeente Heerde

Week 17, 24 april 2007

Gemeentehuis gesloten
Maandag 30 april (Koninginnedag) is het gemeentekantoor gesloten en telefonisch niet bereikbaar. De avondopenstelling Burgerzaken tussen 17.00 en 19.00 uur komt die dag ook te vervallen.

Afvalbrengstation ROVA gesloten

In verband met de viering van Koninginnedag is het afvalbrengstation van ROVA maandag 30 april gesloten. Dit betekent dat particulieren en bedrijven op deze dag geen afval kunnen brengen.

Meer informatie over het aanbieden van afval vindt u in de afvalwijzer of op de website van ROVA, www.rova.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, tel. 038 - 4273777.

Geen afvalinzameling Stilema
Maandag 30 april (Koninginnedag) vervalt de huis-aan-huisinzameling door Stilema in de gemeente Heerde.

Voor vragen over de inzameling door Stilema kunt u contact opnemen met Stilema, tel. 0578 - 572998.

Kent u iemand in de gemeente Heerde die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. U kunt ervoor zorgen dat degene die u kent voorgedragen wordt voor een Koninklijke onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Hoe dient u een voorstel in?
Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met het kabinet van de burgemeester, mevrouw J. van den Berg, tel. 0578 - 699499. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen. Als die klus geklaard is dient u het voorstel voor 1 mei 2007 bij de burgemeester in te leveren. De meeste onderscheidingen worden uitgereikt rond 30 april 2008.

Speelterrein De Ossenkamp Wapenveld

De werkzaamheden in het nieuwbouwplan De Ossenkamp in Wapenveld zijn bijna afgerond. In het plan is nabij het appartementengebouw een speelterrein gesitueerd. Een inrichtingstekening van dit speelterrein ligt voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentekantoor op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur.

Informatie riolering
Het riool. U denkt er niet dagelijks aan, maar heeft er wel dagelijks mee te maken. Een goed riool is vanzelfsprekend, totdat er verstoppingen zijn of de weg is opgebroken. Om te weten hoe het riool werkt of afvalwater wordt afgevoerd, of wanneer u tips wilt over het voorkomen en oplossen van problemen, kunt u nu terecht op www.riool.info, de landelijke publiekssite over het riool.

Activiteiten


- hele maand april
verloting ten bate van Oranjevereniging Maxima door Oranjevereniging Maxima, Feestcommissie basisscholen Wapenveld

Collectes


- Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp collecteert van 23 tot en met 28 april

Avondschietoefeningen

Dinsdag 24 april worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Tussen 19 april en 2 mei kan oud papier worden ingeleverd bij de Ontmoetingskerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

Bij de Horsthoekschool aan de Oenerweg in Heerde kan op 25 april oud papier worden ingeleverd. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er hulp bij het lossen.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Inspraak bestemmingsplan Heerde-Dorp

Het college van Heerde is voornemens, gelet op het bepaalde in artikel 2 van de gemeentelijke inspraakverordening, het bestemmingsplan Heerde-Dorp in procedure te brengen.

Het bestemmingsplan Heerde-Dorp is het derde plan van de door de gemeenteraad ingezette operatie om de bestemmingsplannen van het grondgebied van Heerde te actualiseren. Het plan omvat de kern van Heerde. Het belangrijkste uitgangspunt voor de opgestelde planologische-juridische regeling is de bestaande (bebouwde) situatie. Dit betekent dat de manier waarop de gronden op dit moment worden gebruikt, bepalend is geweest voor de bestemming die aan het perceel is toegekend. Nieuwe ontwikkelingen (zoals woningbouw) worden in dit plan dan ook niet meegenomen.

Het beleidsvoornemen ligt met ingang van woensdag 25 april 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Daarnaast kan het plan op de gemeentelijke website worden ingezien.

Gedurende deze termijn worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hun zienswijze over het beleidsvoornemen schriftelijk kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening
Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- de bouw van een woning op het perceel Verbindingsweg 9 te Heerde. Deze woning komt in de plaats van een voormalige timmerwerkplaats. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwplan niet past binnen de voorschriften van het geldende bestemmingsplan.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 25 april 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Een ieder kan gedurende deze termijn een zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het geheel vergroten van een berging op het perceel Kwartelweg 47 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de toegestane oppervlakte voor bijgebouwen wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 25 april 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Een ieder kan gedurende deze termijn zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het geheel plaatsen van een woning met garage/berging op het perceel De Rolders 10 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de toegestane nok- en goothoogte van de woning worden overschreden en de woning gedeeltelijk is gesitueerd buiten het bouwblok;


- het geheel plaatsen van een garage/berging op het perceel Ringweg 10 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen wordt overschreden;


- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Wapenvelderkerkweg 32 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk, omdat de uitbreiding van de woning gedeeltelijk buiten de bebouwingsgrenzen is gesitueerd.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 25 april 2007 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 11 april 2007 tot 18 april 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een garage/schuur op het perceel Smeestraat 4A te Veessen
- het vergroten van de woning op het perceel De Wan 12 te Heerde
- het geheel oprichten van een bijgebouw op het perceel 1e Hoornerveenseweg 11-a te Heerde
- het geheel plaatsen van een schuur op het perceel Eperweg 37 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Nachtegaalweg 54 te Wapenveld

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel oprichten van een woonhuis op het perceel Nachtegaalweg nabij nr. 5 te Wapenveld
- het geheel oprichten van een antennemast t.b.v. mobiele telefonie en het plaatsen van een hekwerk op het perceel Postweg 39 te Heerde
- het geheel plaatsen van een bedrijfshal op het perceel Vlijtweg 8 te Wapenveld
- het gedeeltelijk vernieuwen van de woning op het perceel Kolthoornseweg 20 te Heerde
- het geheel oprichten van een woonhuis op het perceel Nachtegaalweg nabij nr. 5 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen sloopmelding

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 11 april 2007 tot 18 april 2007 de volgende sloopmelding heeft ontvangen:


- voor het verwijderen van asbesthoudende gevelbekleding op het perceel Bijlakker 1 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een bijkeuken en schuur op het perceel Wilhelminalaan 26 te Heerde Verzonden: 11 april 2007

- het vernieuwen van een bijgebouw op het perceel Werverdijk 18 te Wapenveld Verzonden: 13 april 2007

- het plaatsen van een prieel op het perceel Nachtegaalweg 51 te Wapenveld Verzonden: 16 april 2007

- het geheel vernieuwen van dakbedekking op het perceel Bijlakker 1 te Heerde Verzonden: 17 april 2007

reguliere bouwvergunning voor:

- het vernieuwen van het woonhuis op het perceel Parallelweg 6 te Wapenveld Verzonden: 16 april 2007

Verleende sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunning heeft verleend:


- voor het slopen van de woning met bijgebouwen op het perceel Merelweg 34 te Wapenveld Verzonden: 16 april 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 3 mei 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 15.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 2 mei 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 26 april vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 24 april 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van de afdeling Ruimte. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Verleende kapvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- Triada Wonen, Eperweg 61 te Heerde voor het kappen van 1 den aan de Molenkampweg 28 te Heerde Verzonden: 11 april 2007

- L.M. Bouma, Irenelaan 13 te Heerde voor het kappen van 3 dennen op zijn perceel
- A. de Jong, Wilhelminalaan 22 te Heerde, voor het kappen van 1 linde op zijn perceel
- A.W. Knipping, Elburgerweg 26-1 te Heerde voor het kappen van 1 conifeer en 1 spar op zijn perceel Verzonden: 12 april 2007

- C.J. Westenberg-Boor, Emmalaan 26 te Heerde voor het kappen van 2 douglassparren op haar perceel Verzonden: 18 april 2007

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing op grond van APV verleend aan:


- Oranjevereniging Maxima te Wapenveld voor het organiseren van diverse festiviteiten in het Stationspark te Wapenveld op 30 april 2007 van 06.00 tot 23.00 uur Verzonden: 11 april 2007

- Circus Bavaria voor het organiseren van circusvoorstellingen op 20 en 21 augustus 2007 in het Stationspark te Wapenveld Verzonden: 10 april 2007

- Wandelsportvereniging Blijf Fit te Wapenveld voor het organiseren van de Heerder Avondwandelvierdaagse in de gemeente Heerde van maandag 23 april tot en met donderdag 26 april 2007 Verzonden: 13 april 2007

- gezamenlijke organisatie van het Zomerfeest voor het organiseren van een jaarmarkt onder de naam Zomerfeest 2007 op 9 juni van 06.00 tot 17.00 uur in het Stationspark te Wapenveld Verzonden: 16 april 2007

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --